Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 01. 07:45, hétfő | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Button hungaroringi sikerrel ünnepelte 200. futamát

Button hungaroringi sikerrel ünnepelte 200. futamát

A McLarennel versenyző Jenson Button nyerte meg a Formula–1-es Magyar Nagydíjat. A második helyen a világbajnoki éllovas Sebastian Vettel (Red Bull) végzett, míg a harmadik a ferraris Fernando Alonso lett.

A második helyről induló Lewis Hamilton megpördült, majd veszélyes manőverje miatt meg is büntették, ráadásul az esős szakaszban el is taktikázták a gumiválasztását, így végül csak a negyedik helyen ért célba. 

 

Ha esik, akkor Jenson Button nyer a Hungaroringen – a McLaren brit pilótája futamgyőzelemmel ünnepelte meg pályafutása 200. Formula–1-es futamát, amelyen, akárcsak a korábbi mclarenes győzelmeinél, az eső segítségét is igénybe véve sikerült legyőznie riválisait. Fő vetélytársa a verseny elején vezető Lewis Hamilton volt, csapattársa az élen haladva megpördült a verseny közepén eleredő kis esőben, majd vizes pályás gumira váltott.

Ám korán cselekedett, az eső hamar elállt, mehetett vissza a boxba újabb száraz pályás gumikért, ráadásul megcsúszását követő manővere miatt boxutcai áthajtásos büntetést kapott, és végül csak 4. lett.

A szinte hibátlanul vezető, és Nelson Piquet, Ayrton Senna, Damon Hill, Michael Schumacher, Jacques Villeneuve, Mika Häkkinen, valamint Lewis Hamilton után nyolcadikként hazánk futamának többszörös győztesévé váló Button mögött Sebastian Vettel lett a második, a futam elején a két McLaren mögé visszaeső német a száraz pályán nem tudta ledolgozni hátrányát.

A harmadik helyre Fernando Alonso jött be, a spanyolnak nagy gondot okozott a verseny elején, hogy a Ferrari lassan hevítette üzemi hőfokra a gumijait, nehezen verekedte át magát a jól rajtoló Mercedes-pilótákon. Hamiltonnak köszönhetően legalább a dobogóra felállhatott, de ezúttal nem volt olyan közel az élbolyhoz, mint az előző versenyeken.

Hamilton a végén egy kisebb lekörözött csoportot utolérve meg tudta előzni Mark Webbert, a verseny tavalyi győztesét, aki ezúttal csak az 5. lett.

Felipe Massa, a három nagy csapat hatodik pilótájaként a teljes versenytávot teljesítette, a többiek körhátrányban értek célba.

Paul di Resta lett a 7., az időmérőn jól spóroló, a 23. helyről induló Sébastien Buemi a 8., s pontot szerzett még a sokáig a 4. helyen haladó Nico Rosberg és a Toro Rosso örömét teljessé tévő Jaime Alguersuari is.

Michael Schumacher kicsúszott a pályáról, míg a verseny legbizarrabb balesete Nick Heidfeldé volt, a német Renault-jában a boxból kijövet felrobbant a kipufogó, a pilóta lángoló autóból szállt ki a célegyenesben.

Címkék: forma 1

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.