Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2021. Május 16. 10:59, vasárnap | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Bűnügyi felügyelet alatt törte fel az autókat

Bűnügyi felügyelet alatt törte fel az autókat

Az újpesti rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelyben az elkövető 13 kocsiból közel hárommillió forintot érő értékeket tulajdonított el. Rongálással is több mint egymilliós kárt okozott a sértetteknek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitánysága rendelt el nyomozást 2020 januárjában dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt egy budapesti férfi ellen, aki a fővárosban gépjárművek ablakát törte be, és ellopta az autókban hagyott szerszámgépeket, táskákat, mobiltelefonokat, készpénzt - közölte a rendőrség.

Mivel a bíróság hasonló bűncselekmény elkövetése miatt korábban a férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el – ami szerint Budapest közigazgatási területét nem hagyhatta el –, az autófeltörés-sorozatot elektronikus nyomkövető eszközzel a lábán követte el.
A kerületi rendőrök azonosították és 2020. január végén elfogták a lopásokkal megalapozottan gyanúsítható 35 éves L. Jánost. Őt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság elrendelt.

L. János jelenleg az egyik büntetés-végrehajtási intézetben tölti korábban elrendelt jogerős szabadságvesztés büntetését.

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 10:01, hétfő | Kék hírek

21 éves dílernőt kaptak el a rendőrök

Elfogták azt a 21 éves nőt a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. Kerületi Rendőrkapitányság rendőrei, aki gyanú szerint kábítószerrel kerekedett.

2022. Július 03. 11:40, vasárnap | Kék hírek

Határsértők hatvanfős csoportját tartóztatták fel Ásotthalomnál

A magyar rendőrök cseh kollégáikkal együttműködve határsértők hatvanfős csoportját tartóztatták föl Ásotthalom külterületén szombaton este fél hét előtt - közölte a rendőrség honlapján.

2022. Július 02. 11:06, szombat | Kék hírek

Kuruzslás és csalás miatt rendelték el egy férfi letartóztatását Pécsen

Kuruzslás és jelentős kárt okozó csalás miatt rendelte el a Pécsi Járásbíróság pénteken annak a férfinak a letartóztatását, aki magát több esetben nőgyógyásznak adta ki,

2022. Július 02. 08:01, szombat | Kék hírek

Korrupcióval gyanúsítanak egy műszaki vizsgabiztost

Korrupció gyanújával őrizetbe vettek egy műszaki vizsgabiztost.