Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Május 30. 15:27, csütörtök | Helyi
Forrás: vg.hu

Büntetőfeljelentés a Pápai Húsnál

Büntetőfeljelentés a Pápai Húsnál

Büntetőfeljelentést tettek a pénzükre váró termelők a Pápai Hús 1913 Kft. ügyében – tudta meg a Világgazdaság. Az ismeretlen tettes ellen megtett feljelentés információink szerint csalás gyanúját veti fel.

Mint az korábban megjelent, néhány hete a többségi önkormányzati tulajdonban lévő cég azzal az ajánlattal állt elő élőállat-beszállítói részére, hogy tartozásainak csak 70 százalékát fizetné ki, azt is csak 2014 decemberéig. A fennmaradó 30 százalékról a gazdáknak le kellett volna mondaniuk. A termelők a javaslatot visszautasították.

A Világgazdaság információi szerint a cég több mint ezer élőállat-beszállítónak 1,5 milliárd forintot meghaladó összeggel tartozik. „Attól tartunk, hogy jelenleg a második Hajdú-Bét ügy alakul” – érzékeltette a helyzet súlyosságát lapunknak egy magát megnevezni nem kívánó sertéstartó. További nehézséget jelent a beszállítóknak, hogy május 20-ig áfát kellett volna fizetniük az adóhatóságnak, ám a kifizetés nélkül erre nem volt lehetőségük. Így a gazdák máris tartoznak a NAV-nak, esetenként több tízmillió forinttal. A termelők ráadásul folyó kiadásaikat sem tudják finanszírozni, értesüléseink szerint takarmány-beszállítóik is kilátásba helyezték az áru fuvarozásának leállítását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.