Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Május 21. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Büntetőeljárás indult a lezuhanó vitorlázó ügyében

Büntetőeljárás indult a lezuhanó vitorlázó ügyében

Büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálják a Nyíregyházán lezuhant vitorlázó repülőgép ügyét - közölte a rendőrség szombat délután a honlapján.

A közlemény szerint befejeződött a helyszíni szemle a baleset helyszínén.

Korábban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) Közlekedésbiztonsági Szervezet az MTI érdeklődésére azt közölte, megkezdte a nyíregyházi vitorlázórepülőgép-baleset vizsgálatát.

Az NFM tájékoztatása szerint a szakmai vizsgálat nem a vétkesség vagy a felelősség megállapítására irányul, célja a baleset okainak feltárása, a későbbi hasonló események megelőzése. Arról, hogy meddig tart a vizsgálat, egyelőre nem volt információja a tárcának.

A vitorlázó repülőgép szombaton, kora délután zuhant le Nyíregyházán, egy wellness-szállodának, borkereskedésnek és öltönyháznak is otthont adó szolgáltatóház oldalsó bejárata mellett, a kapubejáró közelében. A roncsok a Tokaj felé, illetve a repülőtérre vezető, forgalmas Rákóczi utcától húsz-harminc méterre, a telephely udvarában szóródtak szét - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint a motor nélküli repülőgépet vezető pilóta testét a mentők és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók emelték ki a roncsból. Az MTI információi szerint a balesetben egy 48 éves püspökladányi férfi vesztette életét, aki a Nyíregyházi Légisport Egyesület tagja volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott