Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2024. Január 17. 09:05, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Büntetés járhat a zöld területen való parkolásért

Büntetés járhat a zöld területen való parkolásért

A téma már korábban is előkerült, ezúttal egyik olvasónk jelezte, hogy a Vak Bottyán utcában figyelmeztetik az autósokat a közterület-felügyelők, hogy legközelebb büntetni fognak, ha a füves területen várakoznak.

Olvasónk azt írja, hogy a képen látható területet sokan használták várakozásra, mivel az utca nem olyan széles, hogy kényelmesen elférnének az autók egymás után, és a forgalmat sem szeretnék akadályozni. - Nem értjük, miért fájt ez a városnak, hogy itt volt pár négyzetméternyi terület, amit akár parkolásra is használhattak azok, akiknek ezen a részen erre szükségük volt - fogalmaz olvasónk, hozzátéve, a közterület-felügyelet először figyelmezteti csak a várakozókat, kilátásba helyezve a büntetést.

Miért járhat büntetés azért, ha valaki zöld területen áll meg?

A közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek megsértésének jogkövetkezményéről szóló 33/2017. (XII. 22.) önkormányzati rendelet szerint a közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartást követ el, aki járművével zöldfelületre hajt rá, annak tulajdonosának vagy kezelőjének engedélye nélkül, vagy ott várakozik. A szóban forgó terület az önkormányzaté, tehát engedélyezhetné az ott történő várakozást, ám ha ezt nem tette meg, szankcióval sújthatja a szabály ellen vétőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.