Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Április 13. 08:54, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Bűn- és baleset-megelőzésről nyugdíjasoknak

Bűn- és baleset-megelőzésről nyugdíjasoknak

A helyi nyugdíjas klubok képviselőinek tartottak bűn- és baleset-megelőzési tájékoztatást a rendőrség munkatársai a pápai Huszár Közösségi Házban.

A Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum Szociális és Idősügyi Munkacsoportjának szervezésében 2018. április 11-én délelőtt a pápai nyugdíjas klubok képviselői kaptak meghívást arra a prevenciós délelőttre, amelynek középpontjában a vagyonvédelem és a közlekedésbiztonság állt.

A rendezvényt Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság megelőzési előadója nyitotta meg, aki a jó idő miatt nyitva hagyott ajtók és ablakok, továbbá az ingyenes egészségügyi szűréseknek álcázott árubemutatók veszélyeire mutatott rá. Figyelmeztette a megjelenteketarra, hogy zárják be a nyílászáróikat, akkor is, ha csak rövid időre mennek el a lakásukból! Ne hagyják a kulcsaikat egy lakáson kívüli „rejtekhelyen”, házalóktól ne vásároljanak, és idegent ne engedjenek be otthonaikba!

Ezt követően Bankó Magdolna rendőr alezredes, a Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára hívta fel az idősek figyelmét arra, hogy a közlekedés során nagyon fontos a személyes példamutatás. Kérte a megjelenteket, hogy kerékpárjaikat szereljék fel a kötelező tartozékokkal és használjanak láthatósági mellénytilletve kerékpáros bukósisakot. Emellett kiemelte az ittas vezetés veszélyeit is, amit a rendezvényen különböző típusú „részeg szemüvegekkel” szemléltetett. A szemüvegek segítségével szeszesital-fogyasztás nélkül is megtapasztalhatták az érdeklődők, hogy az alkohol milyen hátrányosan hat az érzékelési képességekre.
Az előadás végén a Közlekedik a család elnevezésű országos közlekedésbiztonsági vetélkedőt ismertette a titkár, majd valamennyi résztvevő közlekedésbiztonsági ajándékokat valamint a szabályos gyalogos és kerékpáros közlekedést segítő kiadványokat kapott ajándékba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.