Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Június 01. 12:28, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Brutálisan ütik a forintot - 307 fölött a jegyzés

Brutálisan ütik a forintot - 307 fölött a jegyzés

Megint kiütötték a forintot, az euróval szembeni jegyzés már a 307-es szint fölött van.

Ez pedig a romló nemzetközi hangulatnak tudható be, amire még csak rátett egy lapáttal a vártnál rosszabb kínai beszerzési menedzser index, és az euroövezetből érkező rosszabb adatok.No és persze itt vannak még a spanyol és a görög félelmek is. A kockázatkerülés a legtöbb piacon erősödik, ez nyilván a forint ellen hat.Ráadásul az IMF bejelentette, hogy nem készülnek megmenteni Spanyolországot.

Nagy valószínűség szerint a kínai jegybank újabb kötelező tartalékráta vágással próbál friss likviditást önteni a piacra. Az elmúlt hetekben a kínai miniszterelnök szavaiból már egyértelműen kiderült, hogy mindent megtesznek a növekedés fenntartásáért. Összességében az euróövezetből is rosszabb adatok érkeztek, ami a feldolgozóipari adatokat illeti. Csaknem három éve a legnagyobb mértékben gyengült az euroövezet feldolgozóipar teljesítménye, mert az adósságválság tovább gyengítette a bizalmat, miközben folytatódott az új megrendelések csökkenése. A beszerzési menedzser index az áprilisi 45,9 pontról májusra 45,1 pontra esett. Németországban is három éven belül a legnagyobb mértékben esett a májusi mutató elsősorban az exportmegrendelések gyengülése miatt. Az index az áprilisi 46,2 pontról 45,2 pontra csökkent. A spanyol mutató eközben 42 pontra süllyedt az áprilisi 43,5 pontról. A görög mutató viszont 8 hónapja legmagasabb szintre, 43,1 pontra nőtt az áprilisi 40,7 pontról.

Eközben cáfolták azon média-értesüléseket, hogy a Valutaalap egy spanyol mentőcsomag kidolgozásába fogott volna. Közben Spanyolországban azt közölték, márciusban jelentős 66,2 milliárd euró értékben vontak ki pénzt a bankokból. Ilyen mértékű tőkekivonást az 1990-ben indult adatközlés óta nem mértek, és mindez megelőzte még a negyedik legnagyobb pénzintézet, a Bankia államosítását is.

Eközben hét hónapos mélyponton van az olaj ára, ilyen mértékű heti visszaesésre öt és fél éve nem volt példa, a háttérben pedig szintén a ma reggeli adatok állnak, de az is csak rátett egy lapáttal az esésre, hogy az Energiaügyi Minisztérium jelentése szerint az amerikai készletek 2,2 millióval 384,7 millió hordóra bővültek a múlt héten, ilyen magas szinten 1990 júliusa óta nem volt a raktáron lévő olaj mennyisége. Az elemzők ennél kisebb, 1 millió hordós bővülést vártak. Az amerikai könnyűolaj hordónkénti jegyzése most 86 dollár alatt van, a Brent pedig 101 dollár környékén áll.

Címkék: euró, forint, valuta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére