Városlista
2024. október 3, csütörtök - Helga

Hírek

2024. Szeptember 30. 10:02, hétfő | Helyi
Forrás: Veszprém Vármegyei Főügyészség

Brutális! Ájulásig rugdosta volt élettársát a pápai férfi

Brutális! Ájulásig rugdosta volt élettársát a pápai férfi

Többször bántalmazta a nőt, egyik alkalommal egy külterületi földútra vitte, ahol megöléssel fenyegette és addig verte, amíg az el nem ájult. Felkavaró történet következik:

A vádirat szerint az elkövető 2022 augusztusa és 2023 februárja között élettársi kapcsolatban élt a sértettel és közösen nevelték az akkor ötéves gyermeküket Pápán, majd miután a férfi többször megverte, válogatott módon szidalmazta, az asszony a gyermekkel együtt az édesanyjához költözött - írja a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

A sértett ezt követően is megfordult a volt közös lakóhelyükön, és ilyen alkalmakkor előfordult, hogy a vádlott nem engedte kimenni a házból, a hajánál fogva rángatta vissza, máskor a gyermekük jelenlétében ököllel ütötte meg a nőt, de olyan is előfordult, hogy hivatali helyiségben leköpte, illetve a belvárosban akarata ellenére egy autóba kényszerítette és hazavitte magával a sértettet, aki onnan csak napok múlva, a férfi távollétében tudott elmenni.

A vádlott 2023 februárja és júniusa között heti rendszerességgel megjelent a sértett új lakóhelyén, ahol az ajtón dörömbölve, nemcsak a volt élettársát, de annak édesanyját és testvérét is becsmérelte, megöléssel fenyegette. Gyermekük mindezt kénytelen volt átélni, és a fülét befogva, sírva hallgatta apját, félelmében pedig hányt és remegett.

2023. június elején a gyermek a nagyanyjával a házuk előtti parkolóban tartózkodott és apja a jelenlétében fenyegette meg az asszonyt, majd ugyanezen a napon SMS-ben a volt élettársát is súlyosan megfenyegette, szeptemberben pedig szintén fenyegetéssel arra vette rá, hogy az ellene becsületsértés vétsége miatt folyamatban lévő bírósági ügyben vonja vissza a feljelentését.

Miután a sértett visszavonta a feljelentést, a vádlott az esti órákban észrevette, hogy elment a házából, ezért gépkocsival utánaindult, s amikor a nő nem akart beszállni, a hajánál fogva rángatta be a járműbe. Elvitte egy földes útra, ahol előbb fenyegetésekkel, majd bántalmazással arra akarta rávenni, hogy vallja be, van valakije. Végül visszaültette a gépkocsiba, és megöléssel fenyegetve arra kényszerítette a sértettet, hogy a már mozgó autóból dobja ki a mobiltelefonját. Ezt követően egy másik külterületi helyre vitte, ahol újfent bántalmazta, hajánál fogva rángatta, ütötte, a már földön fekvő sértettet rúgta, s továbbra is a hűtlenségének bevallására akarta rákényszeríteni. A bántalmazás során a sértett elájult, ám a vádlott felmosdatta és a lakóhelyére vitte, ahol tovább folytatta a fenyegetőzéseit. A nő a rákövetkező két napon próbált elmenni a házból, de a férfi erőszakkal visszatartotta, s csak harmadnap tette lehetővé, hogy távozzon. A sértettnek a bántalmazások következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt a Pápai Járásbíróságnak azzal, hogy a vádlott a törvény rendelkezésénél fogva feltételes szabadságra nem bocsátható, illetve indítványozta azt is, hogy a bíróság tiltsa el minden olyan foglalkozástól, melynek során kiskorúak felügyeletét, gondozását, gyógykezelését, látná el, vagy kiskorúakkal hatalmi, befolyási viszonyba kerülne.

Fotó: Pixabay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 02. 13:38, szerda | Helyi

Megkezdődött a helikopter pilóták »Top-Gun-ja« Pápán

Az MH 47. Bázisrepülőtér negyedik alkalommal ad otthont az évenkénti helikopter harcászati oktatóképző gyakorlatnak (Helicopter Tactics Instructor Course – HTIC).

2024. Október 02. 07:54, szerda | Helyi

Nappalivá varázsoltak egy buszvárót Nagytevelen

A falu apraja-nagyja összegyűlt a Pápához közeli kistelepülésen, és kicsinosította az egyik autóbusz várót.

2024. Október 01. 08:20, kedd | Helyi

Grőber Attila: Készen állok a rám váró munkára!

A mai napon lépett hivatalába az új polgármester, aki nehéz szívvel, de nagy reményekkel és tervekkel hagyta ott 35 év után a tanári hivatást.

2024. Október 01. 07:00, kedd | Helyi

Rendőrségi kitelepülés a városrészi napon

Játékos feladványok, ajándékok, kerékpárregisztráció várta az érdeklődőket.