Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Június 05. 07:13, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Brókerbotrány - június 5-ig nyújthatják be kárigényüket a kötvényesek

Brókerbotrány - június 5-ig nyújthatják be kárigényüket a kötvényesek

Június 5-ig - azaz máig - nyújthatják be kárigényüket a Quaestor-kötvényesek, a határidő elmulasztása jogvesztéssel jár.

A kártalanításra a Quaestor Financial Hrurira által kibocsátott - vagy ilyenként megjelölt -, a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. vagy kapcsolt vállalkozása által értékesített kötvények tulajdonosai jogosultak. Ennek feltétele, hogy megfizették a kötvények ellenértékét, függetlenül attól, hogy a jogügylet érvényesen létrejött-e, illetve hogy teljesült-e, továbbá, hogy április 18-án a kötvénykibocsátásból eredő követeléssel rendelkeztek a felsorolt gazdasági társaságokkal szemben.

A kérelmet a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja (QKKA) részére kell postán elküldeni, vagy az erre kijelölt 26 kormányablakon keresztül lehet benyújtani, kizárólag az erre szolgáló űrlapon. A jogosultnak igazolnia kell az értékpapírszámláján nyilvántartott kötvények mennyiségét, illetve az őt illető követelés összegét.

A QKKA a Befektetés-védelmi Alap (Beva) kártalanításával együtt 30 millió forintig kárpótolja az ügyfeleket, amivel a teljes követelést megvásárolja. A Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt.-nél tevékenykedő felügyeleti biztos adatai szerint 32 ezer Quaestor-kötvényes van, akinek fiktív vagy valós kötvény van a követelése mögött. A Beva korábbi vezetője pár héttel ezelőtt úgy nyilatkozott, hogy több mint 1000 befektetőnek van 30 millió forint feletti követelése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.