Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Február 21. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Bővült a termékkör, ettől még nem lesz kisbolt a trafik

Bővült a termékkör, ettől még nem lesz kisbolt a trafik

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Gyulay Zsolt nem tart attól, hogy a termékpaletta bővítéstől közértek riválisai lehetnek a trafikok - hangzott el a Gazdasági Rádióban. A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. folyamatosan figyelemmel kísérte és elemezte a dohánypiaci ágazat és a fogyasztók dohánykereskedelmi koncesszióval kapcsolatban felvetett javaslatait és problémáit.

Fontosnak tartották azt is, hogy a 2013. május 1-jétől dohányboltot üzemeltetők a fiatalkorúak védelmét szem előtt tartva, a működési előírások szerint, egy megfelelő termékpalettával tudjanak a piacon megjelenni úgy, hogy vállalkozásuk hosszú távon versenyképes legyen.

Ennek érdekében a Zrt. egyeztetéseket kezdeményezett a jogalkotóval, és javaslatot tett a törvény alapján forgalmazható termékek körének bővítésére. A kezdeményezést az Országgyűlés hétfői ülésén elfogadta, a hivatalos közzététel hamarosan megtörténik, így a pályázóknak és a leendő koncesszió tulajdonosoknak bővültek a lehetőségei. A trafikokban a dohánytermékek, dohányterméket kiegészítő termékek és a szerencsejáték termékek mellett hírlap, égetett szesz, kávé, energiaital, üdítő és ásványvíz is a polcokra kerülhet.

A jogosultság elnyeréséhez Koncessziós Pályázati Kiíráson kell részt venni. A kiírási anyagot 2012. december 15-én tette közzé a Magyar Állam és a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. A leadási határidő február 22. éjfél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár