Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. December 07. 12:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Katasztrofavedelem.hu

Bőven ad munkát az időjárás a tűzoltóknak Pápán és környékén

Bőven ad munkát az időjárás a tűzoltóknak Pápán és környékén

Tíz esetben kellett a leesett hó súlya miatt kidőlt fákat, letört ágakat eltávolítani. Három jármű akadt el, a tűzoltók segítettek a továbbhaladásukban.

A 83-as főúton Bakonyjákó térségében is elakadt egy személyautó. Négyen ültek benne, nem sérültek meg. A pápai hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével vontatták vissza a járművet az úttestre.

Egy pápai bútorüzem épületében visszaáramlott a füst a kazán kéményéből. A helyi hivatásos tűzoltók eltávolították a kazánból az éghető anyagokat és az égésterméket, egy vízsugárral visszahűtötték az izzó részeket, majd átszellőztették az épületet. Az egység felhívta a tulajdonos figyelmét, hogy felülvizsgálatig, karbantartásig a kazánt és a kéményt ne használja.

Mentőautó akadt el a felázott talajon Ajkán, a Verseny utcában. A helyi hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével vontatták ki. A mentőjármű tovább tudott haladni.

Árokba csúszott egy személygépkocsi Herend térségében, a 8-as főúton. A sofőr megsérült. A herendi önkéntesek mellett a veszprémi hivatásos egység végezte a műszaki mentést.

Árokba csúszott és ott oldalára borult egy teherautó az Ajkához tartozó Padragkút közelében, a 7309-es út Pula felé vezető szakaszán, a 9. kilométernél. A balesetnél az ajkai hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést. Az egység rögzítette és áramtalanította a gépkocsit. A sofőr kiszállt a kocsiból, nem sérült meg.

A vármegyeszékhelyen egy helyi járatú autóbusz fordult keresztbe egy körforgalomban, az Ady utcában. A veszprémi hivatásos tűzoltók drótkötéllel segítettek a továbbhaladásában.

Letört faágak, kidőlt fák akadályozták a forgalmat vármegyeszerte. A 84-es főúton Uzsa és Sümeg között, a Homokbödöge és Ugod közötti úton, Bakonycsernye, illetve Bakonyszentkirály közelében, de a termetes növények okoztak problémát Bakonyjákó, Borzavár és Zirc térségében is. A sümegi és zirci önkormányzati tűzoltók mellett a pétfürdői és a pápai hivatásos tűzoltók végezték a kárfelszámolást. Veszprémben kerítésre dőlt egy fa, a gyalogosforgalmat akadályozta a Kádártai úton. A helyi hivatásos egység motoros láncfűrész használatával darabolta fel a növényt. (Fotók: Pápa HTP, Sümeg ÖTP, Zirc ÖTP)

Rosszulléthez vonultak a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók Balatonszőlősre. A tűzoltók a mentőegység kiérkezéséig a rendőrség munkatársaival együtt megkezdték az újraélesztést. A mentők a sérültet kórházba szállították.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.