Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Augusztus 25. 11:08, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Bosszúból felgyújtott több száz bálát - Videó

Bosszúból felgyújtott több száz bálát - Videó

Két hét alatt azonosították és elfogták a ceglédi nyomozók azt a 24 éves lovászt, aki bosszúból felgyújtotta munkaadója báláit.

Egy Cegléd külterületén található tanyán lángra kapott bálák miatt riasztották a tűzoltókat augusztus 8-án hajnalban. Az oltás után a tűzvizsgáló helyszíni megállapítása szerint gyújtogatás okozta a 360 szalma-, valamint a 600 szénabála leégését. A kár meghaladta a 8,6 millió forintot – közölte a rendőrség.

A ceglédi rendőrök felderítését nehezítette ugyan a nyomszegény helyszín, de találtak más módszert a tettes azonosítására. Gyűjtötték az adatokat, a beszerzett információk elemzésével szűkítették az elkövetői kört. A gyanú egy ott dolgozóra terelődött, ő azonban kitartóan tagadott, sőt megpróbálta bemártani egy volt munkatársát.

Az összegyűjtött bizonyítékok és a kihallgatási taktika meghozta a fordulatot, az eljárásban addig tanúként szereplő, 24 éves K. Jánosból augusztus 23-án gyanúsított lett.

Megtörve, részletesen vallott tettéről, milyen sorrendben, hogyan lobbantotta lángra a bálákat öngyújtójával. Utána a tanyán biztosított lakhelyére ment, majd aludni tért. Nem sokkal később hallotta a hangos riadalmat, kiszaladt és részt vállalt a jószágok mentésében.

Állítása szerint munkaadója iránt érzett haragja motiválta, nem bírta elfogadni gazdája mentalitását és az emberekhez való hozzáállását, ez idegesítette. Korábban többször összevitatkoztak, meg is fenyegette, amit végül augusztus 8-án hajnalban be is váltott – „Nem voltam szájhős” – jellemezte önmagát, majd hozzátette: „én nem vagyok haragtartó”.

Az őrizetbe vett K. János ellen rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya, egyben kezdeményezték letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni