Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2012. Február 11. 08:16, szombat | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Börtönbüntetés elől menekült a halálba a soproni férfi

Börtönbüntetés elől menekült a halálba a soproni férfi

Öngyilkos lett és nem emberölés áldozata az az 51 éves férfi, aki vasárnap hajnalban jelentkezett szívtájéki szúrással a soproni kórházban, ahol a műtőasztalon meghalt.

Jelentette be Takács Tibor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője pénteki sajtótájékoztatóján.

Közlése szerint az elhunyt férfi „ismert volt öngyilkossági hajlamáról”, több kísérletet tett korábban, most pedig egy letöltendő börtönbüntetés előtt állt.

Károlyi Zoltán bűnügyi osztályvezető ehhez hozzátette: a férfi korában már kijelentette, hogy testvérét, akit a kórházban megszúrójaként nevezett meg, börtönbe juttatja. Az elhunyt férfi – akinek egy év nyolc hónapos büntetést kellett volna letöltenie – 2008-ban már követett el hasonló öngyilkossági kísérletet.

Akkor a Soproni Városi Bíróság kertjében szúrta meg magát, de mentőhelikopterrel Budapestre szállítva sikerült megmenteni az életét – jegyezte meg, hozzátéve: először akkor kezdtek el öngyilkosságra gyanakodni, amikor a férfi véres ingén nem találták szúrás nyomát.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a férfit hivatalos személy elleni erőszak miatt ítélték letöltendő büntetésre, miután vascsővel két rendőrre támadt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.