Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. December 08. 08:35, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Börtönbe mehetnek a Pápán is tevékenykedő katalizátortolvajok

Börtönbe mehetnek a Pápán is tevékenykedő katalizátortolvajok

Többrendbeli lopás miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a három dunaújvárosi férfival szemben, akik 2021 októberétől 2022 februárjáig az éjszaka leple alatt különböző dunántúli városokban az utcán parkoló személygépkocsik katalizátorait lefűrészelték és eltulajdonították.

A vádirat szerint a két harmincas éveiben járó elkövető és 28 éves társuk a nemesfémnek minősülő platinát és palládiumot tartalmazó katalizátorok eltulajdonítása céljából gépkocsival járták a Dunántúlt, és Székesfehérváron, Balatonfűzfőn, Ajkán, Pápán, Komlón, valamint Dorogon összesen 29 autótulajdonost károsítottak meg azzal, hogy járműveikről 21 000 és 139 000 forint közötti értéket képviselő katalizátorokat fűrészeltek le és vittek el, illetve megkísérelték az alkatrészek lefűrészelését. Az elkövetőket két ízben megzavarták, ezért a katalizátorokat nem tudták elvinni, azonban a sértetteknek a rongálásból így is kára származott.

Az esetek túlnyomó többségében mindhárom vádlott részt vett a bűncselekmények elkövetésében, mindössze négy olyan ajkai lopás volt 2021. december végén, melyeknek a 36 és a 34 éves férfi volt az elkövetője.

Az ügyészség a vádiratában mindhárom vádlottal szemben börtönbüntetés, pénzbüntetés, járművezetéstől és a közügyek gyakorlásától történő eltiltás kiszabására tett indítványt a Pápai Járásbíróságnak azzal, hogy a bíróság arra a bűncselekmény útján megszerzett vagyonra, mellyel összefüggésben a sértettek nem éltek polgári jogi igénnyel, vagyonelkobzást rendeljen el - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Fotó: illusztráció - Forrás: Ügyészség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.