Városlista
2022. november 27, vasárnap - Virgil

Hírek

2022. November 21. 15:24, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Börtönbe megy a pápai férfi, aki bekábszerezve vezetett, majd megpróbált elmenekülni a rendőrök elől

Börtönbe megy a pápai férfi, aki bekábszerezve vezetett, majd megpróbált elmenekülni a rendőrök elől

Korábban többször büntették már a 28 éves pápai férfit, aki jelenleg is felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll.

Járművezetés az eltiltás hatálya alatt és kábítószer-birtoklás vétsége miatt letartóztatását indítványozta a Veszprémi Járási Ügyészség ügyeletes ügyésze annak a 28 éves pápai férfinak, aki a megalapozott gyanú szerint 2022. november 17-én eltiltását követően személygépkocsit vezetett és kábítószert fogyasztott, illetve tartott magánál - írja az Ügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint a már többször büntetett és felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló elkövető Pápán közlekedett, amikor a rendőrök meg akarták állítani. A gyanúsított a jelzés ellenére elhajtott, s csak műszaki hiba miatt a város melletti egyik major közelében állt meg, majd futva menekült tovább, és egy erdős részen bújt el, ahol a rendőrök megtalálták. A férfinél végzett gyorsteszt kimutatta, hogy korábban kábítószert fogyasztott, irattárcájából pedig szintén kábítószergyanús anyag került elő.

Az ügyészség a gyanúsított szökése és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a letartóztatásának elrendelését, amellyel a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója egyetértett és a kényszerintézkedést elrendelte. Az elkövető a végzését tudomásul vette, azonban védője az ülésen nem volt jelen, így neki a döntés meghozatalától számított három nap áll rendelkezésére, hogy a nyilatkozatát megtegye.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 27. 13:31, vasárnap | Helyi

Rálőtt egy kismacskára, állatkínzás miatt kell felelnie a 26 éves pápai lakosnak

A nagyteveli sértett 2022. szeptember 5-én délután tett feljelentést a Pápai Rendőrkapitányságon amiatt, hogy előző este lövések hangját hallotta, majd másnap hajnalban a teraszán megsebesítve talált rá a kölyök macskájára.

2022. November 27. 11:27, vasárnap | Helyi

72 gyorshajtót kapcsoltak le a rendőrök megyénkben

Drónról ellenőrizték a forgalmat a rendőrök.

2022. November 25. 17:14, péntek | Helyi

Hónapokig zaklatta volt élettársát

A rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, aki hónapokon keresztül zaklatta a volt élettársát.

2022. November 25. 15:07, péntek | Helyi

Azt hitte, hogy a saját netbankját használja a pápai sértett, 100 ezer forinttal károsították meg

A rendőrség óvatosságra inti a netbankok használóit.