Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. November 21. 15:24, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Börtönbe megy a pápai férfi, aki bekábszerezve vezetett, majd megpróbált elmenekülni a rendőrök elől

Börtönbe megy a pápai férfi, aki bekábszerezve vezetett, majd megpróbált elmenekülni a rendőrök elől

Korábban többször büntették már a 28 éves pápai férfit, aki jelenleg is felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll.

Járművezetés az eltiltás hatálya alatt és kábítószer-birtoklás vétsége miatt letartóztatását indítványozta a Veszprémi Járási Ügyészség ügyeletes ügyésze annak a 28 éves pápai férfinak, aki a megalapozott gyanú szerint 2022. november 17-én eltiltását követően személygépkocsit vezetett és kábítószert fogyasztott, illetve tartott magánál - írja az Ügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint a már többször büntetett és felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló elkövető Pápán közlekedett, amikor a rendőrök meg akarták állítani. A gyanúsított a jelzés ellenére elhajtott, s csak műszaki hiba miatt a város melletti egyik major közelében állt meg, majd futva menekült tovább, és egy erdős részen bújt el, ahol a rendőrök megtalálták. A férfinél végzett gyorsteszt kimutatta, hogy korábban kábítószert fogyasztott, irattárcájából pedig szintén kábítószergyanús anyag került elő.

Az ügyészség a gyanúsított szökése és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a letartóztatásának elrendelését, amellyel a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója egyetértett és a kényszerintézkedést elrendelte. Az elkövető a végzését tudomásul vette, azonban védője az ülésen nem volt jelen, így neki a döntés meghozatalától számított három nap áll rendelkezésére, hogy a nyilatkozatát megtegye.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.