Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Március 25. 06:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Börtön- és fegyházbüntetésre ítéltek egy párt rablásért Szekszárdon

Börtön- és fegyházbüntetésre ítéltek egy párt rablásért Szekszárdon

Hat év börtön-, illetve tíz év fegyházbüntetésre ítélt csütörtökön a Szekszárdi Törvényszék jogerősen egy nőt és egy férfit, akik két éve kiraboltak egy szexuális hirdetésre jelentkező férfit Szekszárdon

- közölte a törvényszék az MTI-vel. A nő egy internetes oldalon hirdette magát, erre a sértett 2020. május 9-én jelentkezett a lakásán. Az elsőrendben vádolt nő azonban a szolgáltatás nyújtását visszautasította, és további összeget kért az előzetesen egyeztetett áron túl, amit a sértett nem akart megfizetni - írta közleményében a törvényszék.

A nő ekkor azzal fenyegette meg a sértettet, hogy a szomszédban lévő barátja, a másodrendű vádlott meg fogja verni; a két vádlott ezután a sértettet a gépkocsijához kísérte, ahonnan elvettek 28 ezer forintot, majd szintén fenyegetéssel arra akarták kényszeríteni a férfit, hogy egy pénzkiadó automatából vegyen fel nekik további 200 ezer forintot. A sértett egy utcában leállította a járművet, és dudálva segítséget kért az ott lévőktől, ezután a két vádlott elhagyta a gépkocsit.

Az eljárás alatt a nő tagadta a bűncselekmény elkövetését, a férfi azt részben beismerte.

A közlemény szerint a bíróság a nőt rablás, továbbá csalás kísérlete, lopás és ötrendbeli becsületsértés miatt, a többszörösen büntetett előéletű férfit - erőszakos visszaesőként - társtettesként elkövetett rablás és lopás miatt ítélte el.

A törvényszék másodfokú ítéletében a Szekszárdi Járásbíróság által kiszabott szabadságvesztést két-két évvel mérsékelte, miután nagyobb nyomatékkal vette figyelembe az enyhítő körülményeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére