Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Július 25. 13:03, hétfő | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: mti

Borsodban, Sopronban és a Dunán irtják a szúnyogokat ezen a héten

Borsodban, Sopronban és a Dunán irtják a szúnyogokat ezen a héten

Július utolsó hetében Borsod-Abaúj-Zemplén megye néhány vízközeli területén, Sopronban és a környékén, valamint a Duna középső szakaszán, a Csepel-sziget, Dunaújváros és Szekszárd térségében irtják a szúnyogokat

- tájékoztatta az szúnyoggyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

A tervezett program megtalálható a katasztrófavédelem honlapján, és az érintett önkormányzatok is közzéteszik a gyérítések időpontját - írták.

A meleg, aszályos időben kisebb a szúnyogártalom. Az ország délkeleti területein idén még nem volt szükség szervezett gyérítésre, és más térségekben is elfogadható szinten tartható a szúnyogok száma - közölték.

Tóparti nádasokban, a folyók holtágainak növénnyel borított részein azonban most is képesek kifejlődni a szúnyoglárvák. Ezeket a helyeket folyamatosan figyelik a szakértők és ahol szükségesnek ítélik, ott biológiai védekezést alkalmaznak.

A kisebb tócsák, pocsolyák, ház körüli vizek is ideálisak a szúnyoglárvák számára, ezért ezek felszámolásával a lakosság is sokat tehet a szúnyogcsípések megelőzéséért - áll az OKF közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.