Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Április 30. 16:34, csütörtök | Belföld
Forrás: (x)

Borpiac a járvány alatt és után

Borpiac a járvány alatt és után

Egyre többen látják úgy, hogy a járvány gazdasági hatásai sokkolóak lehetnek. A Veritas Borkereskedés és Webshop 25 éve a gasztronómia piac egyik meghatározó brandje, tulajdonosának írását olvashatják.

25 éves a Veritas Borkereskedés, amely 6 éve a www.borkereskedes.hu webshopot is üzemelteti. Ez alatt jó néhány válságot átvészeltünk már. A mai helyeztre mégsem lehettünk felkészülve. Az éttermi piac egyik napról a másikra való leállására nincs példa. A kiszolgáló iparágak egy pillanat alatt elvesztették forgalmuk 70-80%-át. Nem lehet tudni, mikor indul újra a piac és a tartalékaikat felélt fogyasztók visszatérnek-e, és ha igen, mikor.

Azok vannak nehéz helyzetben, akik bérelt ingatlannal és hitellel rendelkeznek. A Veritas Borkereskedés szerencsésnek mondhatja magát, hiszen saját ingatlanokkal és hitel nélkül működött az elmúlt években. Ez egy olyan cégnél, melynek raktáraiban fél millió palack bor van, saját autóflottával, kiszállítási kapacitással rendelkezik, komoly stabilitást és versenyelőnyt jelent.

Fontos fejlemény az online piac és online kommunikáció felértékelődése. Az online vásárlások aránya, amit webshopunkban, a www.borkereskedes.hu-n is tapasztalunk, a korábbinak sokszorosára ugrott. A trend hosszabb távon is velünk marad és a jövőbeli siker kulcsa lehet. Az online piacon sok az új szereplő, de ők nincsenek könnyű helyzetben. Az online kereskedelem mögött valódi logisztikai és beszerzései kapacitásoknak kell állnia. Nem elég eladni a neten, megfelelő háttér is kell, hogy az a végén biztosan és pontosan el is jusson a fogyasztóhoz. A Veritas az online piacon is különleges helyzetben van, mert a legtöbb webshop is tőlünk vásárol. A háttér lényeges eleme a borászatokkal kiépített kapcsolat. Cégünk 100 borászatot képvisel, közöttük a magyar borkultúra meghatározói pincészeteit is, immár 25 éve. Az ő termékeiket azonnal tudjuk szállítani raktárainkból. A borászatok nem kényszerből terítik boraikat a nagykereskedőkön keresztül, hanem mert ez a legköltséghatékonyabb mód, hogy kisebb vevőkhöz, webáruházakhoz eljusson a bor és beérkezzen ellenértéke. A válság ennek a kockázat megosztásnak a hatékonyságára irányítja rá a figyelmet. A gasztronómiai piac közel fele ma képtelen kiegyenlíteni lejárt számláit, aminek kockázatát így a nagykereskedő viseli és nem a borászat.

Ma, amikor mindenki futárt keres, komoly kockázat a webes cégeknek, hogy nem találnak szállítót. A Veritas saját autó flottájával Budapesten és annak környékén 24 órán belül ki tudja szállítani a megrendeléseket, de országosan is csak néhány napra van szükségünk. A válság legfontosabb tapasztalata azonban, amit már 25 év alatt megtanultunk, csak összefogva vészelhetjük át a nehéz időket. Fenn kell tartani a bizalmat ezért azok a hangok, amelyek megpróbálják a kereskedőket és borászokat szembe állítani, károsak lehetnek.

Fogjunk össze, segítsük egymást, ez az egyetlen út!

A cikk szerzője: Pátzay István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.