Városlista
2023. szeptember 23, szombat - Tekla

Hírek

2023. Szeptember 19. 13:56, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Bőrkabátot akart eladni a pápai hölgy, 800 ezer forinttal húzták le online csalók

Bőrkabátot akart eladni a pápai hölgy, 800 ezer forinttal húzták le online csalók

Egy 68 éves pápai nő bőrkabátot hirdetett eladásra egy népszerű közösségi weboldal online piacterén.

A meglepően gyorsan jelentkező vevő az előzetes egyeztetést követően egy linket küldött neki, ami egy csomagszállító cég weboldalához nagyon hasonló felületre vezette. Itt olyan információk voltak, hogy a vételár már kifizetésre került, ugyanakkor annak fogadásához az eladó banki adatai szükségesek. A sértett itt megadta bankszámla és bankkártya adatait, azonosítóit, majd a telefonjára érkező tranzakció jóváhagyó felkéréséket is megerősítette - írja a Veszprém vármegyei rendőrség.

Meglepetésére ezután nem a pénz beérkezéséről kapott értesítést bankjától, hanem arról, hogy közel 800.000 forintját egy általa ismeretlen lengyel számlára utalták át.
Soha ne adjuk meg banki adatainkat, ne kattintsunk nem megbízható forrásból származó linkre vagy webhelyekre! Online banki tranzakciókat csak a bank saját online, megbízható felületén keresztül, illetve az előre telepített banki alkalmazásokban végezzünk! Kétség esetén még az adatok megadását megelőzően vegye fel a kapcsolatot a pénzintézetével.

További hasznos információkat a www.kiberpajzs.hu oldalon találnak az online térben elkövetett bűncselekmények megelőzésének lehetőségeiről.
Vigyázzanak értékeikre!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válik, kérjük haladéktalanul értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 23. 10:03, szombat | Helyi

Ismét egy túrázót kellett menteni a Ság hegyen

Bajba jutott kirándulónak segítettek a celldömölki önkormányzati tűzoltók a Sághegyi Tájvédelmi Körzetben, Celldömölk közelében - közölte honlapján a Katasztrófevédelem szombaton.

2023. Szeptember 23. 09:48, szombat | Helyi

Nőtt a vendégéjszakák száma Pápán, tekintsük át, hogyan néz ki ez a szám más településeken

Pápa turisztikai szempontból számos lehetőséggel rendelkezik, kezdve az Esterházy-kastélytól, egészen a Várkertfürdőig, vagy a közelben található Bakonyig.

2023. Szeptember 22. 08:34, péntek | Helyi

2,7 milliárd forintból újítanák meg a Téglagyári úti volt dohányszárító épületét

Az évtizedek óta üresen álló épületet teljesen megújítanák, valóságos gyermekbirodalmat hoznának létre benne.

2023. Szeptember 21. 17:51, csütörtök | Helyi

Embercsempész okozott balesetet Nagyalásonyban

A lengyel rendszámú Porsche terepjáró nagy sebességgel ütközött egy másik járművel, majd kidöntött egy villanyoszlopot. Úgy tudjuk, hogy az embercsempész és több migráns is még szökésben van.