Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Április 07. 09:34, kedd | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Bolti lopás

Bolti lopás

Az egyik pápai áruház biztonsági kamerájának felvétele alapján azonosította be a Pápai Rendőrkapitányság azt a három férfit és egy női társukat, akik 2015. január végén több terméket is elloptak az üzletből.

Az áruház vezetője 2015. január 31-én értesítette a rendőrséget arról, hogy az üzletben lopás történt. A helyszínre érkező egyenruhásoknak a bejelentő elmondta, hogy 12 óra körüli időben 4 személy érkezett az áruházba. Különféle árucikkeket pakoltak abevásárlókosárba, majd a hátsó sorok közé mentek, ahol a termékek közül háromcsomag kávét és két rúd szalámit beletetteka náluk lévő hátizsákba. A cselekményt a biztonsági kamera rögzítette. A felvételeken három férfi és egy nő volt látható. Az üzletvezető az ismeretlenek által használt gépkocsi rendszámtöredékét is megadta az egyenruhásoknak, akik adatgyűjtésbe kezdtek, majd pár órán belül kiderítették az autó rendszámát. Két nap múlva Kovács Péter rendőrfőtörzsőrmester, körzeti megbízott az egyik pápai utcában intézkedés alá vonta a keresettgépjárművet. Az abban utazók között felismerte a bolti lopás kételkövetőjét: a 27 éves Sz. Elizát és a 27 éves F. Jánost. Ezt követően a Pápai Rendőrkapitányság szabálysértési előkészítő csoportjának vezetője – Csepiné Fekete Rita rendőr főtörzsőrmester – a kamerafelvételeken látható további két férfit -a 29 éves A. Rolandot és az 55 éves Sz. Gyulát - is beazonosította, majd mind a négy pápai illetőségű személyt eljárás alá vontként hallgatta meg.

A négy személy ellen tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indult szabálysértési előkészítő eljárás iratai a Pápai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztálya a napokban küldte el a Pápai Járásbíróságra.

Fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.