Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Március 11. 08:34, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Bokros Lajos: A baloldali pártok egy részét a Fidesz pénzeli

Bokros Lajos: A baloldali pártok egy részét a Fidesz pénzeli

Az egykori pénzügyminiszter szerint a baloldali pártoknak közös jelöltet kellene indítani, hogy el lehessen "takarítani a jelenlegi romhalmazt". Ugyanakkor véleménye szerint a baloldali pártok egy részét a Fidesz pénzeli.

Bokros Lajos populizmus és modernizáció címmel tartott előadást Kerecsényi Zoltán DK-s önkormányzati képviselő rendhagyó fogadóóráján. A MOMA elnöke szerint a politikai tér újrafelosztására van szükség, a jobb és baloldal helyett a populizmust és a modernizációt kellene szembeállítani. Mint mondta, Magyarországon burjánz a populizmus, mely zsákutcába viszi hazánkat. A két irányzat közötti különbséget fejtegette, melyek tökéletes ellentétei egymásnak. Bokros Lajos szerint Magyarország egyetlen esélye a modernizáció, melyben az állam helyett a társadalom és a lakosság megtakarításai adják a gazdaság motorját, társadalma befogadó és nyitott.

A 90-es évek közepén csomagjáról ismerté vált politikus szerint a Fidesz leváltását a saját fegyverével, vagyis az aránytalan választási rendszerrel lehet elérni. Ehhez minden egyéni választókerületben közös jelöltet kell, hogy állítson a baloldali ellenzék, a lakosságot fel kell rázni az appátiából, az értelmiséget meg kell győzni arról, hogy cselekedni kell a változásért. Meg kell egyezni egy minimális programban, és hiteles embereket kell jelölni, akikben megbíznak a választók. Szerinte így váltható le a Fidesz, melyre nagy szükség van, mivel szerinte az ország nem bír ki még négy ilyen évet. Bokros Lajos ugyanakkor kijelentette, a baloldali pártok egy részét a Fidesz pénzeli. Hogy pontosan mely pártokra gondolt a MOMA elnöke, azt nem fejtette ki.

A rendezvény a jelenlévők kérdéseivel ért véget.

Címkék: Bokros Lajos, dk, moma, politika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.