Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Szeptember 03. 11:55, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Bokrétaavató ünnepség a Téglagyári úton - Szerkezetkész az új atlétikai központ épülete

Bokrétaavató ünnepség a Téglagyári úton - Szerkezetkész az új atlétikai központ épülete

Bokrétaünnepet tartottak ma délelőtt Pápán, a Téglagyári úton, ahol a város történetének egyik legnagyobb sportberuházásaként - többek között - új atlétikai központ épül.

A bokrétaünnep az építők és építtetők közös ünnepe, amelyet az épület tartószerkezetének elkészültekor szoktak megtartani. A három részre osztható, összesen 3,3 milliárd forintból megvalósuló projekt leglátványosabb elemének, az új atlétikai központ épületének készült el a szerkezete, ebből az alkalomból mutatták be a komplexumot sportolóknak, sportszervezeti vezetőknek, képviselőknek, sportbarátoknak és minden érdeklődőnek.

A rendezvényen elsőként Boross Ottó, a kivitelező Vemévszer Kft. ügyvezetője mutatta be a berházás készültségét és helyiségek leendő funkcióit. Elmondta, a három részre osztható beruházás első részével, a kutyafuttató kialakításával már végeztek, a sportkomplexum január óta épül, várhatóan jövő márciusban fogják tudni átadni, az épülettel együtt. Itt egy 8 pályás futópálya épül a hozzá tartozó atlétikai elemekkel. Ennek megépítésében már a végleges rekortán burkolat készítése zajlik.A sportpálya melletti épület szerkezetkész, most következik annak felöltöztetése, a külső homlokzatok kialakításával, burkolatok építésével, belső szerelésekkel, gépészeti munkafolyamtokkal. Készül a parkoló és a másik két kültéri sportpálya is: a skate park és a streetball pálya. A harmadik elem a Schwenczel-rét közparkká való átalakítása, sétányokkal, padokkal, játszótérrel, és egy záportározó létesítésével.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képiselő felidézte, a szóban forgó terület milyen elhanyagolt állapotban volt, beszélt a projekt előkészítéséről, valamint a környék későbbi funkciójáról, kiemelve, hogy az új M83-as út fő bevezető szakasza a Téglagyári úton fog vezetni a városba. - 2017-ben született meg a pozitív döntés az 1,758 milliárd forint támogatásról, a kivitelezés első lépései pedig 2019 év elején indultak a bontással. A közelmúltban 1,4 milliárd forint további támogatást is kapott a város a beruházáshoz, így 150 millió forintos önrész biztosításával épül meg a 3,3 milliárd forint értékű fejlesztés - mondta képviselő hozzátéve, Áldozó Tamás polgármester és ő maga is sokat dolgozott azért, hogy a fejlesztéshez további forráshoz jusson a város és megvalósulhassanak az eredeti tervek.

Dr. Áldozó Tamás a Schwenczel-rét nevének eredetét tárta a hallgatóság elé (az ott tartott svájci marhák után "svájcer"-nek nevezték a területet, amely később magyarosabb kiejtést kapott), beszélt arról az összefogásról, ami a képviselő-testületben mutatkozott meg a beruházás kapcsán, illetve szót ejtett az egyes sportágakról, amelyeknek otthon fog majd adni az új létesítmény.

A 25 ezer négyzetméteres terület rehabilitációjának tervezésekor önkormányzati tulajdonba kellett venni a beavatkozás területét, hiszen csak így kaphattak építési engedélyt. Egy 89 négyzetméteres földdarab tulajdonosa azonban nem adta el a telkét azon az áron, melyet a hivatalos értékbecslő meghatározott, többet pedig az nem adhattak érte, így viszont a teljes projekt is elúszhatott volna. Végül ő maga vásárolta meg a tulajdonos által kért áron a területet és azonnal el is adta a városnak azon az áron, melyet a önkormányzat kifizethetett. A történetről képviselőtársait tájékoztatta, többletköltségként jelentkező 130 ezer forint körüli összeggel kapcsolatban pedig Grőber Attila azt kezdeményezte, hogy a testület tagjai adják össze. Végül így is történt. - Azt gondolom, ez egy szép példája egy olyan együttműködésnek, mely félreteszi az ideológiai ellentéteket, a hétköznapi vitákat és egy jó, közös, megvalósítandó városi cél érdekében gesztusokat tud tenni a másik irányába - fogalmazott Áldozó Tamás.

A beszédeket követően a jelenlévők bejárták a komplexumot, amely várhatóan a jövő év márciusában kerül majd átadásra.

További részletek hamarosan...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.