Városlista
2024. február 24, szombat - Mátyás

Hírek

2022. Október 04. 13:30, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Bódult állapotban vezetett a balesetben megsérült nő

Bódult állapotban vezetett a balesetben megsérült nő

A rendőrök büntető és szabálysértési eljárást is indítottak 29 éves pápai sofőr ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 29 éves pápai nő 2022. október 3-án 18 óra 10 perc körül személygépkocsival közlekedett Pápa felől Pápakovácsi irányába. Haladása során – egy úttestre futó vad elütésének elkerülése érdekében – fékezett és balra kormányozta az autóját, amelynek következtében letért az úttestről és a bal oldali vízelvezető árokba csapódott. A balesetben a nő súlyos sérülést szenvedett, a gépkocsiban pedig anyagi kár keletkezett. A helyszíneléskor megállapították, hogy a sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezett, mivel egy korábbi büntetőeljárás miatt a vezetési jogosultsága szünetelt, továbbá a jármű ki volt vonva a forgalomból. A nővel szemben a kórházban kábítószer-gyorsteszt alkalmazása vált indokolttá, amely pozitív eredményt jelzett.

A 29 éves pápai lakos ellen járművezetés bódult állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárás, az engedély nélküli vezetés, valamint az érvénytelen hatósági engedéllyel vagy jelzéssel való közlekedés miatt pedig szabálysértési eljárás indult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 13:57, péntek | Helyi

A PVE legutóbbi műkedvelő kerekasztaláról

A jeles pápai művésztanár, Zsuppán István volt a Petőfi Városbarát Egylet (PVE) legutóbbi, február havi műkedvelő kerekasztalának a vendége.

2024. Február 23. 13:14, péntek | Helyi

Pápai vendéglátóhelyeket ellenőriz a NAV

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. február 26. és március 1. között a vendéglátóhelyeken ellenőriznek, az alábbi járásokban:

2024. Február 22. 21:32, csütörtök | Helyi

Megvan a Pápai Városfejlesztő Kft. új vezetője

Hosszú ideje nem volt vezetője a városüzemeltetési feladatok nagy részét ellátó önkormányzati cégnek, a képviselő-testület csütörtöki ülésén sikerült új ügyvezetőt választani.

2024. Február 22. 15:03, csütörtök | Helyi

Drogot árult Pápán, börtönbe mehet

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 21 éves férfinek, akivel szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult büntetőeljárás.