Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Január 19. 14:35, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.) kisalfold.hu

Bocsánatot kért a balesetet okozójának családja

Bocsánatot kért a balesetet okozójának családja

A három ember életét követelő négyes karambol feltételezett okozója, a Seatban utazók közül az egyedüli túlélő 47 éves férfi továbbra is élet-halál között van a győri kórház intenzív osztályán.

A kisalfold.hu cikke szerint a sofőrt többször újraélesztették, jelenleg is altatják és mesterségesen lélegeztetik. Sorozatos bordatörése mellett sérült a tüdeje és a medencéje – már ezek iséletveszélyt jelentenek, de a koponyasérülése még tetézi. „Állapota ugyanakkor jelenleg stabil" – mondta prof. Oláh Attila, a kórház orvos igazgatója.

Családja próbál erőt adni a magatehetetlen férfinek, aki pénteken délután utoljára még azt üzente nekik: „Megyek már." Tudták, hogy onnantól négy és fél óra az út, mire hazaér. De most nem nyílt a garázsajtó. A feleség, a gyerekek, a nagymama azóta csendes zokogással próbálja felfogni mindazt, ami történt.

„Az agykárosodás lehetősége miatt nem biztatnak, de a csodában reménykedünk. Olyan jó lenne, ha kinyitná a szemét, s elmondaná, mi történt. Jaj, de mi lenne azután? A férjem hogyan tudná feldolgozni a történteket, azt, hogy három ember meghalt mellette...? Azt hiszem, sehogy. Nem értjük, hisz sok ezer kilométert vezetett már, soha még egy koccanása sem volt. Most miért? Mi történt?"

Nincs válasz egyelőre. A hozzátartozók a győri kórházba jövet-menet a baleset helyszíne mellett autóznak el, látják az ott maradt roncsokat, darabokat – ott vannak az út menti árokban. Szívszaggató látvány számukra, ráadásul azt a terhet is viselniük kell innentől egy életen át, hogy három másik családban félárván maradtak a gyerekek. „Ismertük őket, tudjuk, hogy van, ahol kicsik a gyerekek... Bocsánatot szeretnénk kérni édesapánk nevében, s kifejezni a részvétünket" – veszi át a szót egy rövid időre a nagyfiú. Aztán a feleség kimondja a legnehezebbet: „Tudom, hogy aki gyászol, az haragszik most ránk. Ez négy család tragédiája. Én mindenkiért imádkoztam, akikkel a férjem vasárnaponként elindult dolgozni, s akiket – tudom – éppúgy hazavártak péntek este."

Mint ismeretes, az autóban utazó férfiak egy német húsfeldolgozó üzemben dolgoztak, volt, aki már tíznél is több éve. A feleség szerint nem a meggazdagodás miatt vállalták ezt az életet, hanem hogy a gyerekeket tisztességgel fel tudják nevelni. Mindig vasárnap indultak, pénteken jöttek haza.

„Bárcsak rossz álom lenne az egész, felébredünk, s kiderül, nem is történt meg" – suttogja végül az asszony. A kórházi műszerek monoton zaja azonban fájdalmas válasz arra, hogy ebből a rémálomból nincs ébredés.

AZ INTERNETRŐL TUDTÁK MEG

A próbálta megszólaltatni az autóban ülő másik három férfi családját is. Akikkel beszéltek, a gyász legnehezebb óráit élték, s nem szerettek volna még a nyilvánosság elé állni. Az egyik pápai család ugyanakkor nehezményezte, hogy őket hivatalosan még senki nem értesítette, az interneten tudtak meg mindent. A kórházban kezelt egyetlen túlélő családja is azt mondja, hogy a kisalfold.hu-n keresztül tudták meg, mi történt. A rendőrség azóta sem járt náluk. Felhívtuk a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrség szóvivői osztályát, hogy megkérdezzük: miért nem? A válasz az volt, hogy bár a baleset Győr-Moson-Sopron megyében történt, a családok Veszprém megyeiek, így az ottani rendőrséghez tartozik ez a feladat. Megkerestük a veszprémi rendőröket is, ők választ ígértek. Amint megérkezik, természetesen közöljük...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.