Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Február 13. 08:23, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Biztonságos internet nap Pápán

Biztonságos internet nap Pápán

A biztonságos internet naphoz kapcsolódóan tartottak előadásokat a pápai rendőrök.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2020. február 11-én délelőtt több helyi és vidéki általános iskolában, valamint két pápai szakközépiskolában is tájékoztatást adtak azokról a fiatalokat is érintő jogsértésekről, amelyek hátterében az internet áll. Az interaktív előadások alkalmával szó esett a közösségi oldalak használatának veszélyeiről, a felelőtlen fotó és videó feltöltésekről, a személyes adatok indokolatlan megosztásáról, valamint az interneten történő vásárlás buktatóiról is. A rendőrök ugyanakkor hasznos tanácsokkal is szolgáltak annak érdekében, hogy a fiatalok az interneten kalandozva ne váljanak áldozattá vagy elkövetővé.

Mivel tapasztalatok szerint az idősebb korosztály is egyre többet használja az internetet, ezért az egyik helyi nyugdíjas klub tagjait hívták meg délután a rendőrkapitányságra. Az időskorúak hallhattak a leggyakrabban előforduló internetes bűncselekményekről, az internet segítségével történő ügyintézés, vásárlás, kapcsolattartás veszélyeiről, a közösségi oldalak felelőtlen használatának veszélyforrásairól, és a személyes adatok védelméről.

A rendőrök tanulságként felsorakoztattak olyan világhálóhoz köthető bűneseteket is, amelyek a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén valósultak meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 09:15, kedd | Helyi

Kattant a bilincs - Késsel fenyegette meg élettársát a Pápa környéki faluban

Egy Pápa környéki kistelepülésen élő nő értesítette a rendőrséget 2024. április 13-án este arról, hogy családi házukban élettársa egy szóváltást követően késsel fenyegette meg.

2024. Április 16. 08:05, kedd | Helyi

Esős napok jönnek, mind járművel, mind gyalogosan körültekintőbben közlekedjen!

A meteorológiai előrejelzések alapján ma csapadékos időjárásra számíthatunk. A legtöbb problémát ilyenkor a csúszós utak és a romló látási viszonyok jelentik.

2024. Április 14. 09:36, vasárnap | Helyi

Kikapott a rangadón a Perutz

A Balatonfűzfő elleni mérkőzésen a Perutz rosszul sáfárkodott a helyzeteivel, ezért nem tudott pontot sem szerezni.

2024. Április 13. 14:00, szombat | Helyi

Közletakarítás - Figyelemfelhívó akciót tartottak a Pápai Polgárok

Pápa 800 éves történelmének jelképei lehetnének a belvárosi közlék, mai állapotuk azonban sokkal inkább arról árulkodik, mennyire nem becsülik ezeket a kis utcácskákat sem a városlakók, sem pedig a városvezetés - vélik a civilek.