Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Március 25. 09:30, kedd | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Biztonságos a kerékpárom

Biztonságos a kerékpárom

A Pápai Rendőrkapitányság meghirdeti a „Biztonságos a kerékpárom” elnevezésű nyereményjátékkal egybekötött közlekedésbiztonsági akciót.

A program célja, hogy minél több olyan kerékpár vegyen részt a közúti forgalomban, amely műszakilag biztonságos és fel van szerelve a kötelezően előírt tartozékokkal.

Az akcióhoz csatlakozhat bárki, aki a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén él és a tulajdonát képező kerékpár rendelkezik könnyen kezelhető, megbízható kormányberendezéssel, nedves úton is hatásos első és hátsó fékkel, csengővel, előre fehér vagy kadmiumsárga fényt adó lámpával, hátulra piros fényt adó helyzetjelző lámpával (ami a kerékpároson is elhelyezhető), előre fehér, hátra egy vagy két szimmetrikusan elhelyezett piros színű prizmával, valamint az első kerékre szerelt, legalább két darab borostyánsárga színű küllőprizmával, és/vagy reflexcsíkos gumiköpennyel az első keréken.
A kerékpárokat a Pápai Rendőrkapitányságon (Pápa, Széchenyi u. 18.) lehet bemutatni 2014. március 20. és április 4. között hétfőtől csütörtökig 9 és 16 óra között, pénteken 9 órától 11 óráig, illetve március 27-én 9 órától 17 óráig. Az első harminc kerékpárját bemutató személy láthatósági mellényt kap ajándékba.

Az a kerékpáros, akit a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén vonnak a rendőrök közúti ellenőrzés alá és kerékpárja megfelel a fent leírt feltételeknek, kérheti az intézkedő rendőrtől az akcióban való részvételét nevének, címének és telefonszámának megadásával.

A kezdeményezéshez négy pápai kerékpár szaküzlet is csatlakozott. Aki náluk vásárol felszerelt kerékpárt, szintén részt vehet a játékban.

Az akció sorsolással zárul, amelynek keretében öt fő tárgynyereményben részesül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.