Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Június 20. 07:29, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Biztonsági riadó volt Brüsszel központi pályaudvarán két csomag miatt

Biztonsági riadó volt Brüsszel központi pályaudvarán két csomag miatt

Két gyanús csomag miatt rövid időre lezárták vasárnap kora délután Brüsszel központi pályaudvarát - írta a La Libre Belgique belga napilap internetes kiadása.

A belga vasúttársaság közlése szerint a közlekedést már újraindították, de késésekre még órákig számítani kell.

A biztonsági szolgálat a bejárathoz közeli pénztárak környékén bukkant rá a két elhagyott csomagra.

Egy esetleges terrortámadás megakadályozásának érdekében a pályaudvart lezárták és átfésülték, a két csomagot az arra szakosodott speciális egységek megvizsgálták, de robbanószerkezetet nem találtak bennük - mondta el Peter De Waele rendőrségi szóvivő.

Az Eurostar London és Brüsszel között közlekedő szuperexpresszei erre a pályaudvarra futnak be és onnan is indulnak.

Az előző két napban tizenkét embert vettek őrizetbe Brüsszelben, mert a gyanú szerint újabb terrortámadást készítettek elő. Közülük három személyt előzetes letartóztatásba helyeztek.

Charles Michel miniszterelnök a kormány biztonsági tanácsának ülése után kiegészítő óvintézkedéseket ígért szombaton, de - mint mondta - nem változtatnak a terrorkészültség szintjén. Hozzátette, hogy a labdarúgó Európa-bajnoksággal kapcsolatos rendezvények a terveknek megfelelően folytatódnak.

Nevük mellőzését kérő források arról számoltak be, hogy a belga hatóságok szerdán olyan információ birtokába jutottak, amely szerint a Közel-Keletről nemrég indultak útnak az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szélsőségesei, hogy merényleteket kövessenek el Belgiumban és Franciaországban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.