Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Augusztus 06. 12:33, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.) Pápai Rk.

Biztonsági őrrel játszott össze a tolvaj - Mindketten vallomást tettek

Biztonsági őrrel játszott össze a tolvaj - Mindketten vallomást tettek

A Pápai Rendőrkapitányság nyomozói érték tetten egy biztonsági őrt és egy vásárlót, akik a gyanú szerint előre megbeszélt terv alapján loptak a boltból.

A pápai nyomozók 2015. március 30-án 18 óra 45 perckor intézkedtek a 26 éves B. Richárddal szemben, aki az eljárás adatai szerint éppen szeszesitalt és élelmiszert kísérelt meg ellopni az egyik pápai áruházból. A férfi elszámoltatása során kiderült, hogy tettét nem egyedül követte el. A nyomozás során megállapították, hogy az üzlet biztonsági őre, a 26 éves K. József nyújtott a férfinak mobiltelefonon segítséget a bűncselekmények elkövetése során. Emellett az is kiderült, hogy nem egyedi esetről volt szó, a két férfi – előre megbeszélt terv alapján – 2014. március hónaptól kezdődően több mint húsz esetben tulajdonított el élelmiszert, szeszesitalt ésműszaki cikkeket az üzletből.
A biztonsági őrt és a vásárlót a nyomozók előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. B. Richárd és K. József beismerő vallomást tett. A lefoglalt élelmiszert, szeszesitalt és műszaki cikkeket a rendőrök visszaadták az áruháznak.
A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárását befejezte, és a keletkezett iratokat a napokban az illetékes ügyészségnek vádemelési javaslattal küldte meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 14. 09:36, vasárnap | Helyi

Kikapott a rangadón a Perutz

A Balatonfűzfő elleni mérkőzésen a Perutz rosszul sáfárkodott a helyzeteivel, ezért nem tudott pontot sem szerezni.

2024. Április 13. 14:00, szombat | Helyi

Közletakarítás - Figyelemfelhívó akciót tartottak a Pápai Polgárok

Pápa 800 éves történelmének jelképei lehetnének a belvárosi közlék, mai állapotuk azonban sokkal inkább arról árulkodik, mennyire nem becsülik ezeket a kis utcácskákat sem a városlakók, sem pedig a városvezetés - vélik a civilek.

2024. Április 12. 17:09, péntek | Helyi

»Politikai kultúraváltásra van szükség Pápán« - Bemutatta csapatát Grőber Attila

A Közösen Pápáért Egyesület, az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, illetve az ellenzéki pártok támogatásával induló jelöltek legfontosabb célkitűzése, hogy megváltoztassák a helyi politikai kultúrát.

2024. Április 12. 13:48, péntek | Helyi

A kínai üzletek számíthatnak NAV ellenőrzésre Pápán