Városlista
2020. augusztus 5, szerda - Krisztina

Hírek

2020. Július 04. 11:04, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Birtokba vették az új pályát a pápai futók

Birtokba vették az új pályát a pápai futók

A pápai futók közösségének apraja-nagyja összegyűlt szombaton délelőtt a Külső-Várkertben, ahol átadták az újonnan elkészült, egy kilométer hosszú, rekortán borítású futókört.

A pályát Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos adta át. Köszöntőjében elmondta, a magyar kormány célja az, hogy hazánk 2030-ra a legélhetőbb országok közé tartozzon, ehhez pedig a társadalom egészséges életmódjának javítása is elengedhetetlen. Ennek segítésére írtak ki pályázatot futókörök létesítésére, amelyre valamennyi magyarországi város pályázhatott. - Gratulálni szeretnék Pápa városának, mert az ország egyik legszebb futópályája jött itt létre, amely különösen szép lesz, ha a környék megújítására szőtt tervek is megvalósulnak és többek között egy tó mellett is elhalad majd a pálya - mondta a kormánybiztos, aki bízik abban, hogy sokan olyanok is kedvet kapnak a mozgáshoz, akik eddig nem ragadtak futócipőt, és rendszeres mozgásukkal egészségesebbé és hosszabbá teszik életüket.

Dr. Kovács Zsoltán országgyűlési képviselő felidézte, a régi pápai atléták milyen körülmények között készültek fel a versenyekre, és értek el mégis jó eredményeket. Ők nagyon örültek volna ilyen minőségű körülményeknek. A képviselő hozzátette, jó látni azt, hogy egyre többen futnak a Várkertben, és arra biztat mindenkit, hogy ezt az új létesítményt is használják rendszeresen.

Dr. Áldozó Tamás polgármester, aki a pápai futók csoportjának is aktív tagja köszöntéjében azt mondta, Pápán a felnőtt korosztály körében mára a futás vált a legnépszerűbb sporttá, és a pápai futók is a legszervezettebbek, melyet saját maguknak köszönhetnek. A polgármester arra kéri a futókat, hogy vigyázzanak az új pályára és figyelmeztessenek másokat is annak helyes használatára. Áldozó Tamás bízik abban, hogy annak ellenére, hogy a pályának vannak eldugodtabb részei, a pápaiak meg fogják becsülni a futókört és vigyázni fognak rá. Emlékeztetett, a pálya környezetében a következő évben 600 millió forintot fognak elkölteni, amelyből megújul a Külső-Várkert.

A köszöntőket követően Györkös Virág BSI Futónagykövet jelképesen pápai futóvá avatta Révész Máriuszt, majd a szép számú futó egy rövid bemelegítést követően rajthoz is állt. A mai nap folyamán egészen délután négy óráig, több száz futó fog szervezett formában mozogni az új futókörön.

A beruházás 96 millió forintból készült el, amelyet 46 millióval támogatott a magyar kormány, a fennmaradó részt az önkormányzat saját forrásból finanszírozta.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 04. 20:56, kedd | Helyi

Koronavírusos az Erzsébetvárosi óvoda egyik dolgozója - További fertőzöttek is vannak

Dr. Áldozó Tamás polgármester rendkívüli sajtótájékoztatón számolt be a koronavírussal kapcsolatos legújabb fejleményekről.

2020. Augusztus 04. 13:13, kedd | Helyi

Megérkezett a Teveli úti idősek otthonának három munkatársának teszteredménye

Ők hárman voltak szoros kapcsolatban azzal a munkatárssal, akinek pozitív lett az eredménye.

2020. Augusztus 04. 12:44, kedd | Helyi

Elhalasztják a borfesztivált, augusztus 20-ra pedig visszafogott programmal készülnek

Minden bizonnyal idén már nem lesz Pápai Csülök Cicege és Borfesztivál.

2020. Augusztus 03. 13:46, hétfő | Helyi

Pozitív lett a koronavírus-tesztje a pápai idősotthon egyik dolgozójának

Tesztelik a Teveli úti idősotthon összes lakóját és dolgozóját, mivel az otthon egyik dolgozójának pozitív lett a koronavírus-tesztje - jelentette be Dr. Áldozó Tamás polgármester ma délutáni sajtótájékoztatóján.