Városlista
2021. július 24, szombat - Kinga, Kincső

Hírek

2012. Január 24. 13:13, kedd | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Bíróság előtt a gyújtogató asszony

Bíróság előtt a gyújtogató asszony

Előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés kísérletével vádolja a megyei ügyészség azt az 58 éves nőt, aki tavaly márciusban tüzet okozott egy kisvárdai társasházban.

A büntetőperben kedden tartott tárgyalást a Nyíregyházi Törvényszék.

A vádirat szerint a nő és élettársa kapcsolata az után romlott meg, miután a férfi találkozott korábbi szerelmével, s nem ment vissza élettársához. A vádlott 2011. március 5-én összepakolta a férfi ruháit, majd azokat az egyik kisvárdai társasházban élő barátnő lakásához vitte, a ruhacsomót a bejárati ajtó elé tette és meggyújtotta.

A sűrű füst elárasztotta a társasház második és harmadik emeletét, nagyobb tűz azonban nem keletkezett. A lakásban tartózkodó asszonyt enyhe fokú füstmérgezéssel szállították kórházba, a szintén a lakásban lévő férfi, illetve a ház többi lakója nem szorult ellátásra.

A vádlottat előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen, sok embert veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség. Az asszony beismerő vallomást tett, tettét féltékenységgel indokolta. A tárgyalás tanúk meghallgatásával február 28-án folytatódik a Nyíregyházi Törvényszéken.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 23. 10:50, péntek | Kék hírek

Két városban is felfegyverkezve garázdálkodtak

A Bonyhádi és a Szekszárdi Rendőrkapitányság is büntetőeljárást indított.

2021. Július 22. 16:10, csütörtök | Kék hírek

Erőszakkal ejtette teherbe 11 éves nevelt lányát

Vádat emelt a Heves Megyei Főügyészség egy 11 éves nevelt lányát erőszakkal teherbe ejtő férfi és élettársa, a gyerek anyja ellen - közölte a megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

2021. Július 22. 14:05, csütörtök | Kék hírek

Rendőr ellen emeltek vádat halálos baleset miatt

Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt vádat emeltek egy rendőr ellen - tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

2021. Július 21. 14:58, szerda | Kék hírek

Pisztollyal fenyegette meg a szomszédját

A berettyóújfalui rendőrök zaklatás vétség elkövetése miatt folytattak nyomozást a 64 éves férfival szemben.