Városlista
2022. július 3, vasárnap - Kornél

Hírek

2022. Március 04. 09:37, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Bíróság előtt a 23 éves román embercsempész

Bíróság előtt a 23 éves román embercsempész

A Pápai Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a 23 éves román állampolgárt, aki 2022. február 28-án tizenkét illegális határátlépőt akart egy személygépkocsival jogellenesen Ausztriába szállítani.

A vád szerint az elkövető pénzbeli ellenszolgáltatás reményében február 27-én este, a szerb határ közelében vette fel személygépkocsijába a déli államhatárt előzőleg illegálisan átlépő migránsokat, akik közül heten tunéziai, négyen szíriai, egy ember pedig egyiptomi állampolgárnak vallotta magát. A járműben a migránsok egyike a sofőr mellett ült, míg a hátsó ülésen heten, a csomagtartóban pedig négyen zsúfolódtak össze. A vádlott február 28-án reggel Pápán, a város határában lévő egyik földúton haladt a tizenkét személyt szállító gépkocsival, amikor az egyik kereke defektes lett. A férfit a rendőrök ezt követen igazoltatták, majd őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki. A bíróság a vádlottat az ügyészi indítvánnyal egyezően mondta ki bűnösnek az embercsempészés bűntettében és ezért három év hat hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint hét évre kiutasította Magyarország területéről.

Az ítélet ellen az ügyész, illetve a vádlott és védője is fellebbezett, így az ügyben az eljárás a Veszprémi Törvényszéken folytatódik. Miután az ítélet elsőfokon nem emelkedett jogerőre a bíróság az elkövető letartóztatását rendelte el.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 03. 10:01, vasárnap | Helyi

Megállt a tapolcafői malomkerék, annyira lecsökkent a forrás vízhozama

Drámai a változás a tapolcafői vízbázis területén, csaknem ismét elapadt a forrás.

2022. Július 02. 22:59, szombat | Helyi

A 30Y koncertje a REND Fesztiválon

A Református Egyházi Napok Dunántúl Fesztivál szombat esti ingyenes nagykoncertjén lépett színpadra a zenekar, a pápai Fő téren.

2022. Július 02. 08:37, szombat | Helyi

Elfújta a szél - Elmaradt a Bagossy Brothers Company koncertje

A viharos erejű szél miatt a REND Fesztivál szervezői úgy döntöttek, hogy a zenekar és a közönség biztonsága érdekében nem tartják meg a koncertet.

2022. Július 01. 12:48, péntek | Helyi

Több súlyos bűncselekményt is elkövetett a férfi, a rendőrök eljárást indítottak ellene

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.