Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Május 09. 09:02, szerda | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu

Bevallotta a koronarongáló

Bevallotta a koronarongáló

Az elkövető azzal magyarázta tettét, hogy zaklatott idegállapotban volt, aznap szakított vele barátnője és ivott is. A 17 éves tettes akár 1 év szabadsátvesztést is kaphat.

Május elsején érkezett bejelentés a Pápai Rendőrkapitányságra, hogy a Korona utca - Zárda utca körforgalmában álló Szent Korona Emlékművet megrongálták.

Császárné Elek Veronika a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója tájékoztatta a történtekről a Pápa-ma-t.

-Május elsején délután érkezett kapitányságunk ügyeletére a bejelentés, miszerint a mészkő talapzaton nyugvó kovácsoltvas koronát ismeretlenek felfeszítették a talapzatáról és megrongálták. A bejelentést követően Bálint Balázs rendőr törzszászlós, Czere Zoltán rendőr főtörzsőrmester és Kovács Péter rendőr törzsőrmester – pápai körzeti megbízottak – a helyszínre vonultak és a környező lakásokba becsengetve adatgyűjtést végeztek.

Munkájuk gyors eredményre vezetett, hiszen rábukkantak egy szemtanúra, aki előző éjszaka több fiatalt látott az emlékmű körül, sőt egyiküket név szerint is ismerte. A fiatalt tanúként hallgatták ki, ő nevezte meg azt az ismerősét, aki május elsején éjjel megrongálta az emlékművet. A középiskolás fiatalembert a cselekmény bejelentését követően két órán belül a rendőrök előállították a kapitányságra.

- A 17 éves fiatalembert gyanúsítottként hallgatták ki rendőreink, a diák beismerő vallomást tett – mondta el az alezredes, felidézve a vallomás részleteit – Elmondása szerint éjszaka az emlékmű környékén kerékpároztak, ott megálltak és egy hirtelen ötlettől vezérelve ő felment a koronához, azt megmozgatta és ekkor az egyik lánc a kezében maradt, a másikat pedig meghajlította. A helyszínről biciklivel távoztak és útközben a letört láncot eldobta. Ezt egyébként a Városgondnokság dolgozói május 3-án megtalálták a Major utcában.

A rongáló tettét azzal magyarázta a rendőröknek, hogy nagyon zaklatott napja volt, összeveszett a barátnőjével és alkoholt is fogyasztott. A Szent Korona Emlékmű megrongálását mindenesetre megbánta.

Míg a rendőrség a rongálás részleteit vizsgálja, a megsérült korona készítője, Csiszár Gyula kovács népi iparművész műhelyében pihen. Az alkotó az emlékmű javításán dolgozik. Mint mondta, felháborítja az ilyen értelmetlen vandalizmus - írja a Pápa-ma.

A középiskolás diák ellen rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Az emlékműben keletkezett kár közel 100.000 Ft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.