Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2020. Március 19. 15:38, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Beszakadt szökőkút: A Közszolg vállalja a felelősséget és megtéríti az okozott kárt

Beszakadt szökőkút: A Közszolg vállalja a felelősséget és megtéríti az okozott kárt

Ma reggel tévedt egy szemétszállító autó a Fő téren a forgalom elől elzárt területre, ahol a szökőkútra hajtva beszakította a térköveket.

Végül egy tűzoltóautó szabadította ki a bajba jutott járművet, ami szemmel láthatóan jelentős kárt okozott a szökőkútban. Mészáros Csaba, a Közszolg Kft. ügyvezetője elmondta, a gépkocsivezető rossz döntést hozott, amikor szembesült azzal, hogy le van zárva az a megszokott útvonal, amelyen keresztül meg szokta közelíteni a Fő téri házakat. Hangsúlyozta, a szóban forgó terület a forgalom elől el van zárva, amelyre több fizikai akadály is felhívja a figyelmet, semmiképpen nem lett volna szabad ide behajtania a társaság munkatársának. Mészáros Csaba hozzátette, a Közszolg Kft. természetesen vállaja a felelősséget, és meg fogja téríteni a helyreállítás teljes költségét, reményei szerint a cég felelősségbiztosításának a terhére. A dolgozóval szemben fegyelmi eljárás fog zajlani, a gépkocsivezetőknek pedig külön oktatást fognak tartani, a későbbi hibák elkerülése érdekében.

Áldozó Tamás polgármester elővigyázatosságból otthonában tartózkodik, külföldi útját követően, onnan reagált az eseményekre. Mint mondta, a közlekedési szabályok be nem tartása súlyos következményekkel járhat, ezúttal ennek a Fő téri szökőkút lett az áldozata. Hangsúlyozta, nem a tervező hibája, hogy ez a baleset megtörtént, mivel természetesen nem egy teherautó súlyára tervezték ezt az építményt. A polgármester hozzátette, telefonon beszélt a kivitelezővel, aki elmondta, rendelkezésére állnak a javításhoz szükséges elemek, így hamarosan helyreállítható lesz a szökőkút.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 09:12, kedd | Helyi

Amerikai óriástanker Pápán

Újabb repülőgéptípus földi kiszolgálása terén szereztek gyakorlati tapasztalatot az MH Pápa Bázisrepülőtér katonái.

2022. Május 23. 09:06, hétfő | Helyi

Kocsisor előzésébe kezdett a suzukis, végzetesnek bizonyult a manőver

A másik autóban egy édesanya sérült meg súlyosan, a hátul ülő fiatalok könnyebben megúszták a balesetet.

2022. Május 22. 22:04, vasárnap | Helyi

Meghalt a Kupnál történt baleset egyik résztvevője

További három ember megsérült az ütközés következtében.

2022. Május 22. 21:13, vasárnap | Helyi

Frontálisan ütközött két autó Kupnál, a tűzoltók vágják ki az egyik sérültet

A baleset miatt teljes szélességében lezárták az útszakaszt.