Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Szeptember 13. 09:01, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Bérplafon: Pápán is gyűjtötte az aláírásokat az LMP

Bérplafon: Pápán is gyűjtötte az aláírásokat az LMP

Schmuck Erzsébet országgyűlési képviselő és pártja annak érdekében gyűjti az aláírásokat, hogy az állami cégek vezetőinek fizetése ne lehessen 4-5 millió forint.

A politikus Pápán tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a Lehet Más a Politika megalakulásától fogva azon a véleményen van, hogy az állami szférában szükség van bérplafonra. Felidézte, 2010-ben még a Fidesz is ezen a véleményen volt és el is fogadodott egy 2 millió forintos bérplafont, ám ezt néhány hónapja a kormánypárt megszüntette és ezt a felső határt 4-5 millió forintra növelte. Schmuck Erzsébet szerint ezzel a legnagyobb probléma az, hogy túlságosan szélsesre nyílt az olló a magyar társadalomban, hatalmasra nőtt a különbség az alacsony és a magas fizetések között. A frakcióvezető-helyettes szerint területi alapon is nagyok az eltérések az országban, így például Veszprém megyében például 20 százalékkal alacsonyabbak a bérek, mint a fővárosban, a keleti országrész lemaradása pedig ennél is nagyságrendekkel nagyobb. A társadalmi széttagoltság csökkentése érdekében az LMP visszaállítaná a többkulcsos személyi jövedelemadót.

Schmuck Erzsébet arról is beszélt, hogy milyen elképzeléseik vannak a hazai társadalom és gazdaságpolitika jövőjéről. Mint mondta, a Fidesz nem mond igazat akkor, amikor a nemzetgazdaság stabilitásáról beszél. Szerinte a gazdasági növekedés csupán három lábon áll, a multinacionális cégek jó teljesítményének, az uniós fejlesztési forrásoknak és a külföldön dolgozó magyarok hazautalt fizetésének köszönhető a fellendülés. A LMP szerint a kormány a multinacionális cégeknek kedvez súlyos milliárdokkal, miközben a kis- és középvállalkozások közül sokan csődbe mennek. A Lehet Más a Politika éppen ezért hamarosan a kongresszus elé viszi a kis- és középvállalkozások támogatására vonatkozó programját, melyben szerelepni fog a kis-és középvállalkozások adóterheinek mérséklése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.