Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Február 01. 15:14, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Bemutatták az baloldali összefogás helyi jelöltjét

Bemutatták az baloldali összefogás helyi jelöltjét

Gőgös Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője indul az idei választásokon pártja, az Együtt 2014-PM, a Demokratikus Koalíció és a Liberálisok támogatásával. Bemutatását félszázan vacogták végig a Kossuth-szobornál.

A Magyar Köztársaság napja alkalmából tartott utcai kitelepülést a választásokra összefogó négy baloldali párt Pápán, a Kossuth utcán. Az elsőként felszólaló Kerecsényi Zoltán, a DK választókerületi elnöke a "köztársaságot jelentő értékek" fontosságát hangsúlyozat. Felidézte, három alkalommal kiálltották ki Magyarországon a köztársaságot. Úgy fogalmazott, hogy 1918, 1946 és 1989 után most a jelenlegi rendszer leváltásával történő, „negyedik újraalapítás” a céljuk.

Fapál Ferenc, az Együtt-PM választókerületi elnöke szerint is óriási a tétje az idei országgyűlési választásoknak. Mint mondta, az Orbán-kormány visszaélt a választók által ráruházott hatalommal, ezért a miniszterelnököt és "kollégista társait ki kell hajítani a történelem szemétdombjára".

Grőber Attila, az MSZP helyi elnöke a demokrácia fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta, a rendszerváltáskor nem egy ilyen országot képzeltek el az emberek, "út közben valami elromlott". A jelenlegi berendezkedést plázademkráciának nevezte. Szerinte az Orbán-kormány a lelkek megvásárlásával kormányoz, hiányoznak az önálló gondolatok, a tett és az autonómia. - A demokrácia több mint köztársaság. A demokrácia életforma, magatartásforma. Annak a tiszteletben tartása, hogy a többségnek nincs mindig igaza. Elfogadni másokat még akkor is, ha kevesebben vannak - mondta Grőber Attila.

Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő-jelölt szerint hatalmas baj van ma Magyarországon. - Az elmúlt három évben sok minden eltorzult ebben az országban. 2010-ben nagy vereséget mértek ránk. Részben az volt ennek az oka, hogy nem kormányoztunk jól. Részben az, hogy volt egy gazdasági válság. De a legnagyobb oka az volt, hogy "telibe hazudták a népet". Ígértek egymillió munkahelyet, ígértek villanyvonatot kétórás menetidővel Pestre, ígértek gyorsforgalmi utat Győrbe. Mi lett belőle? Ígértek két hét alatt közbiztonságot. Mi lett belőle? Még az államtitkárhoz is betörnek. Úgy gondolom, hogy most már Pápának fel kellene ébrednie - fogalmazott Gőgös Zoltán.

- Váltazásra van szükség. Van két hónapunk. Ennyi idő alatt nagyos sok mindent lehet csinálni. Biztos, hogy sokkal többen lennénk itt is, ha nem félnének az emberek. A legfontosabb dolgunk az, hogy azt a félelmet le kell győzni, ami ma az országban és Pápán is tapasztalható.

Gőgös Zoltán úgy fogalmazott, hogy csak olyat fog ígérni, aminek meg van a fedezete. - Ilyen ígéret, hogy Magyarországon ne legyen éhező gyermek. Ez stadionokra költött pénzek negyedéből megvalósítható. Szégyen és gyalázat, hogy Európa közepén gyermekek éheznek. Azt is megígérhetem, hogy minden mutyit felszámolunk ebben az országban - mondta a jelölt.

A beszédeket követően egy forró tea mellett az érdeklődők személyesen is szót válthattak a képviselő-jelölttel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.