Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Szeptember 13. 08:39, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Áldozó Tamás: Egykor a Várkertfürdő is csak egy folt volt a térképen

Áldozó Tamás: Egykor a Várkertfürdő is csak egy folt volt a térképen

A Pápai Polgári Kör soron következő összejövetelére dr. Áldozó Tamás polgármester-jelöltet és a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjeit hívták meg.

Az alkalmon elsőként dr. Dancs Ferenc, a kör elnöke köszöntötte a szép számú egybegyűltet, majd dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő mutatta be a polgármesterjelöltet. Mint mondta, Áldozó Tamással hosszú éveken keresztül vezették közösen a várost, mindig jól megértették egymást, kiválóan tudtak együtt munkálkodni a város érdekében és ez ma sincs másként. Úgy fogalmazott, hogy Áldozó Tamás minden képességgel rendelkezik, amivel egy városvezetőnek rendelkeznie kell, képes előre gondolkodni, jó ötletekkel előrukkolni és következetesen irányítani a várost. Kovács Zoltán arra kérte az egybegyűlteket, hogy támogassák a fideszes jelölteket.

Áldozó Tamás köszönetet mondott azoknak a képviselőknek, akik ezen a választáson már nem indulnak (Császár Endrének, dr. Hermann Istvánnak, Máté Istvánnak és dr. Péntek Árpádnak), de hangsúlyozta, továbbra is számít a segítségükre. A képviselő-jelöltekkel kapcsolatban elmondta, kiváló csapatat állítottak össze, olyan jelöltekről van szó, akik ugyanazt gondolják a fontos dolgokról és ez nagy összetartó erő. - Azt látjuk, hogy a világ dolgai jól mennek, Magyarország dolgai jól alakulnak és ennek a városnak olyan esélyei vannak, amik korábban talán még soha nem voltak. Nekünk ezekkel az esélyekkel élnünk kell. Ezzel a csapattal bátran tervezhetünk, akár több ciklusra is. Nagy erőt érzek ebben a csapatban, főként az új jelöltekben és azt látom, hogy az a lendület, mellyel ők beléptek ebbe a kampányba, az a pápaiakkal való találkozásban megtöbbszöröződött - mondta a polgármester-jelölt.

Ezt követően külön-külön bemutatkoztak a Fidesz-KDNP képviselő-jeöltjei.

Áldozó Tamás a jövőre vonatkozó programjáról is beszélt az összejövetelen. Az Esterházy2035 elnevezésű programmal kapcsolatban elmondta, azért fontos, hogy ilyen időtávra tervezzenek, mert folyamatokat kell látni, túl kell lépni az önkormányzati és eu-s ciklusokon. - Világos jövőképet kell adnunk, azt a jövőképet kell meghatározni, hogy milyen városban szeretnénk élni, milyen várost szeretnénk átadni a gyermekeinknek, milyen városban szeretnénk megöregedni. Fontos a vízió, hiszen ez összerendezi, egy irányba tereli az akaratot. Úgy kell keresni a lehetőségeket, hogy ezeket a célokat meg tudjuk valósítani, ha a pápaiak egyetértenek ebben - fogalmazott.

A polgármester azzal kapcsoltban, hogy vannak, akik kétkedve fogadják a terveket elmondta, a korábbi városfejlesztési elképzelések, például a Várkertfürdő, vagy a Sportcsarnok is először csak egy folt volt a térképen.- Akkor például a belváros még nem volt csatornázva, de ezt örököltük. És aztán 5 évre rá átadtuk a Várkertfürdőt. Óriásit tudtunk előre lépni! Tehát, amikor valaki azt mondja az Esterházy2035-re, hogy ismeretlen foltokat lát a térképen, lehet, hogy azok 5 év múlva már megvalósult programpontok lesznek. És hiszünk abban, hogy 10 év múlva még inkább, 15 év múlva pedig teljesen így lesz - hangsúlyozta Áldozó Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.