Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Június 18. 14:01, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Bemutatkozott az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje

Bemutatkozott az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje

Áldozó Tamás kihívója nem ismeretlen a pápaiak számára, hiszen hosszú idő óta részt vesz a helyi politikában és a polgármesteri székért is többször harcba szállt már.

Mint ismeretes, az elmúlt héten együttműködési megállapodást írt alá három ellenzéki párt, az MSZP-P, a Jobbik és a DK, az őszi önkormányzati választásra készülve. A szövetség közös polgármesterjelöltet indít és a képviselőjelöltek állításában is együttműködnek a pártok. A polgármesterjelöltet a mai napon mutatta be Kovács Arnold sajtófőnök.

– Több hónapos tárgyalássorozat után a politikai pártok Grőber Attilát kérték fel erre a szerepre. A történelem és filozófia szakos tanár munkáját több díjjal is elismerték, városszerte köztiszteletben álló pedagógus. 2002 óta önkormányzati képviselő, a testületben elvégzett munkája és tapasztalata alkalmassá teszi őt a városvezetői munkára – mondta a sajtófőnök.

Ezt követően a Grőber Attilát támogató pártok vezetői méltatták a jelöltet. Kovács József, az MSZP helyi szervezetének elnöke azt mondta, Grőber Attila véleményét és észrevételeit mindig nyíltan és őszintén tárta a kollektíva és a közvélemény elé, bátran mert konfrontálódni, amikor úgy érezte, hogy az igazságot képviseli, ugyanakkor a kompromisszumok megkötésében is élen járt. Vidám, optimista ember, aki kiváló csapatjátékos és vezető – mondta Kovács József hozzátéve, bátran és tiszta szívvel ajánlja Grőber Attilát a pápaiaknak.

Dombó László, a Demokratikus Koalíció helyi szervezetének elnöke úgy fogalmazott a polgármesterjelöltről, hogy Grőber Attila ismert és elismert tanára Pápának, aki az önkormányzatban is kitartó, jobbító, Pápa városáért tenni akaró munkát végez. Rutinos, kiváló politikus, akiben méltán bízhatnak a választópolgárok.

Süle Zsolt, a Jobbik helyi elnöke azt mondta, szerinte a Jobbiknak kellett a legracionálisabb döntést meghoznia, akár az érzelmek kizárásával is, tanulva az elmúlt évek hibájából, amikor az ellenzéki pártok nem tudtak összefogni, ezért vereséget szenvedtek. Mint mondta, számukra a pápai emberek az elsők. Grőber Attilát bölcs, higgadt és tiszteletreméltó embernek tartja, akit jó szívvel ajánl a választópolgároknak, párthovatartozástól függetlenül. – Általa végbe mehet a változás, ami a jelenlegi arrogáns, pökhendi, személyeskedő városvezetést le tudja váltani és egy józanabb, higgadtabb hangot tud hozni a Városházára – mondta a képviselő, akivel egyébként számos dologban egyet is ért.

Grőber Attila elsőként köszönetet mondott a politikai pártok bizalmáért. – Ez felelősséget is jelent. A pártok mögött több ezer választópolgár áll, akik mostantól tőlem várják, hogy olyan értékeket és programot fogalmazzak meg, amelynek hitelessége és támogatottsága lehetővé teszik, hogy egy új korszakot kezdjünk meg Pápán. Ma olyan rendszerben élünk, amely kettéosztotta a pápaiakat. Megszűnt az értelmes párbeszéd a közélet szereplői között. Én egy másik világot szeretnék. Meg akarom szüntetni az ők és a mi logikáját, le akarom bontani falakat amelyeket azok húztak fel, akik ezzel saját hatalmukat akarják biztosítani. Disputát szeretnék. Egy új kiegyezést, amely részvételi demokráciát jelent. Részvételi demokráciát, amelyben minden pápai részt vehet a döntésekben, amelyben mindenki magáénak érzi ezeket és egyben felelősséget vállal értük. Ne csak öt évente kérdezzük meg az emberek véleményét, hanem minden nap számítsunk rájuk. Ehhez kérném a támogatásukat – fogalmazott Grőber Attila.

A polgármesterjelölt két választáson mérette már meg magát Áldozó Tamással szemben. Ezzel kapcsolatban elmondta, 2011-ben és 2014-ben is lényegesen jobban szerepelt, mint az a politikai közösség, amelynek a tagja (MSZP). Most három párt áll mögötte, amely nagyobb erőt és hitet jelent – hangsúlyozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.