Városlista
2021. szeptember 17, péntek - Zsófia

Hírek

2021. Május 05. 13:53, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Beköltözött egy lakatlan ingatlanba, elkezdte bontani, majd eladta az építőanyagok egy részét

Beköltözött egy lakatlan ingatlanba, elkezdte bontani, majd eladta az építőanyagok egy részét

Lopás bűntette és rongálás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 25 éves férfival szemben, aki előbb engedély nélkül beköltözött egy lakatlan házba, majd azt a hozzá tartozó melléképülettel együtt nekiállt bontani, a bontásból származó építőanyag egy részét pedig eladta.

A vádirat szerint az elkövető 2020. április végén költözött be a Pápa környéki faluban lévő és többek közös tulajdonát képező lakatlan ingatlanba, melyből a rákövetkező hónapban a sértettek tudta és belegyezése nélkül elkezdte kibontani az építőanyagot, melynek egy részét azután eladta. A vádlott ilyen módon a lakóépületben felszedett 25 m² hajópadlót, melyből 13 m²-t eladott, a melléképület tetőszerkezetéből pedig gerendát, tetőlécet, padlásdeszkát, cserepet bontott ki, illetve szedett le, melyek egy részét szintén eladta. A férfi ezek után a melléképület tűzfalát is megbontotta, ám az onnan kiszedett téglákat senki sem vette meg. A férfi a házból lopás szándéka nélkül kibontott továbbá 250 méternyi elektromos vezetéket, 12 méter vízcsövet és levágott 20 méter gázcsövet, amellyel közel 300 000 forint kárt okozott. Az elkövető a lopással mintegy 100 000 forint, míg a rongálással összesen 2,1 millió forintot meghaladó kárt okozott a sértetteknek, amely nem térült meg. Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 17. 09:27, péntek | Helyi

Tanszercsomagokat adományozott rászoruló családoknak az MSZP helyi szervezete

20 darab tanszercsomagot állítottak össze, amelyeket a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézménye Család- és Gyermekjóléti Szolgálata juttat el alsós és felsős rászoruló diákok számára.

2021. Szeptember 16. 14:23, csütörtök | Helyi

Egy pápai irodából lopott két helyi fiatal, a rendőrök elfogták őket

A Pápai Rendőrkapitányság lopás miatt folytat eljárást két 17 éves pápai lakos ellen.

2021. Szeptember 16. 14:20, csütörtök | Helyi

Házhoz megyünk és Police Cofffee Pápán

A bűnmegelőzési kampány keretében a rendőrök a Vajda Lakótelepi Napon várják az érdeklődőket.

2021. Szeptember 16. 09:12, csütörtök | Helyi

Megújul a Gróf út

Az önkormányzat saját forrásból 120 millió forintot fordít a nagy forgalmat bonyolító út 760 méteres szakaszának megújítására.