Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Május 05. 13:53, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Beköltözött egy lakatlan ingatlanba, elkezdte bontani, majd eladta az építőanyagok egy részét

Beköltözött egy lakatlan ingatlanba, elkezdte bontani, majd eladta az építőanyagok egy részét

Lopás bűntette és rongálás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 25 éves férfival szemben, aki előbb engedély nélkül beköltözött egy lakatlan házba, majd azt a hozzá tartozó melléképülettel együtt nekiállt bontani, a bontásból származó építőanyag egy részét pedig eladta.

A vádirat szerint az elkövető 2020. április végén költözött be a Pápa környéki faluban lévő és többek közös tulajdonát képező lakatlan ingatlanba, melyből a rákövetkező hónapban a sértettek tudta és belegyezése nélkül elkezdte kibontani az építőanyagot, melynek egy részét azután eladta. A vádlott ilyen módon a lakóépületben felszedett 25 m² hajópadlót, melyből 13 m²-t eladott, a melléképület tetőszerkezetéből pedig gerendát, tetőlécet, padlásdeszkát, cserepet bontott ki, illetve szedett le, melyek egy részét szintén eladta. A férfi ezek után a melléképület tűzfalát is megbontotta, ám az onnan kiszedett téglákat senki sem vette meg. A férfi a házból lopás szándéka nélkül kibontott továbbá 250 méternyi elektromos vezetéket, 12 méter vízcsövet és levágott 20 méter gázcsövet, amellyel közel 300 000 forint kárt okozott. Az elkövető a lopással mintegy 100 000 forint, míg a rongálással összesen 2,1 millió forintot meghaladó kárt okozott a sértetteknek, amely nem térült meg. Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta az elkövetővel szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.