Városlista
2023. május 31, szerda - Angéla

Hírek

2023. Március 23. 14:37, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Bekábszerezve, műszaki nélküli kocsival hajtott a forgalommal szemben a pápai férfi

Bekábszerezve, műszaki nélküli kocsival hajtott a forgalommal szemben a pápai férfi

Több szabályszegést is elkövetett a sofőr, a rendőrök előállították.

A járőrök 2023. március 22-én délután Pápán igazoltattak egy 52 éves helyi férfit, aki személygépkocsival a forgalommal szemben közlekedett. A szabályszegés miatt a rendőrök közigazgatási bírságot szabtak ki a sofőrrel szemben, valamint az intézkedés során azt is megállapították, hogy az autó nem rendelkezett műszaki érvényességgel, illetve a járművezető jogosítványa már több éve lejárt. Felmerült továbbá annak a gyanúja is, hogy a férfi bódult állapotban vezette a gépkocsit, ezért az egyenruhások előállították, és vele szemben kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott.
Ezt követően a sofőrt gyorsított szabálysértési eljárás keretében hallgatták meg a rendőrök, melynek során elismerte azt is, hogy az általa vezetett gépkocsit 2023 januárjában megvásárolta, de azt nevére nem írattatta át és arra kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződést sem kötött. Az elkövetővel szemben – közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése, érvénytelen hatósági engedéllyel vagy jelzéssel való közlekedés, valamint közúti közlekedési igazgatási szabályok megsértése szabálysértések elkövetése miatt – a Pápai Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztályának munkatársa pénzbírságot szabott ki, valamint 8 hónapra eltiltotta a járművezetéstől.

A pápai lakos ellen járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás is indult.

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 31. 10:50, szerda | Helyi

Pápán is okoznak bosszúságot a varjak, de kell-e védekezni ellenük

Pápán elsősorban a Várkertben fészkelnek, de már a Fő tér platánjain is látni egy-egy példányt a sokak szerint visszataszító külsejű, hangos és ürülékükkel mindent beszennyező vetési varjak.

2023. Május 30. 16:31, kedd | Helyi

A Gyöngyös csapatával mérkőzhet meg a Perutz az NB III-as tagságért

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos honlapján számolt be az NB III-as osztályozó párharcainak sorsolásáról.

2023. Május 30. 14:59, kedd | Helyi

Tilos az erdei utakon quaddal, cross motorral közlekedni!

Rendőrök az erdészekkel tartottak közös ellenőrzést megyénk erdeiben 2023. május 28-án.