Városlista
2023. február 3, péntek - Balázs

Hírek

2015. Április 08. 14:51, szerda | Helyi sport
Forrás: Veol.hu

Bejutott a négy közé a Motax-Concordia Kc

Bejutott a négy közé a Motax-Concordia Kc

A Pápa Sopronban aratott sikerével megőrizte harmadik helyét a táblázaton, így az élvonalbeli szereplésért játszhat tovább a felsőházban.

SMAFC NYME–Pápa 67:68 (26:15, 13:21, 20:20, 8:12)

Sopron, 200 néző. V.: Esztergályos, dr. Magyari, Németh. Sopron: Csaplár-Nagy 6, Balogh 24/3, Karácsonyi, Szabó 11, Török 8. Csere Szekeres 2,
Berneczei 2, Vesztergom 13, Jávor 1. Edző: Barlai Tamás. Motax Concordia Pápa: Szanati 12, Ács 5, Henrik 10, Perák 2, Kutasi 11. Csere Horváth 3/3, Hadnagy 7/3, Sömenek 14/6, Simon 4. Edző: Vajda Balázs.

Az utolsó fordulóban Sopronba látogatott A Motax-Concordia csapata. A mérkőzésnek nem kisebb tétje volt, mint a legjobb négybe kerülés. Az utóbbifordulókban a sorozatos körbeveréseknek és a győzelmeknek köszönhetően a minimális célkitűzést, vagyis a legjobb nyolc csapat közé kerülést márbiztosította a Pápa. Azonban ha már adódott a lehetőség, mindent megtettek azért, hogy a tavalyi bravúros eredményt megismételjék. Nem ígérkezettkönnyűnek az összecsapás, hiszen a Sopron pedig épp a nyolcba kerülésre hajtott, vagyis igazi ki ki mérkőzést vívott egymással a két csapat. A Pápánakkizárólag a győzelem volt elfogadható eredmény, ha nem akart függni a többi pályán zajló eseményektől. Több nehézség is hátráltatta a felkészülést, köztüka legérzékenyebben egyértelműen Keresztes hét eleji sűrgősségi vakbél műtétje, mellyel hetekre kiesett a hadrendből.A mieink a Szanati, Ács, Henrik, Perák, Kutasi ötössel kezdtek. Az első néhány percben rögtön beindultak a csapatok, sorra estek a kosarak, egyik csapatsem tudott meglépni a másiktól. A 6. percben még vezetett a vendég csapat (10:12), azonban néhány perc leforgása alatt nagyot változott a játék képe. A
hazaiak agresszívabb védekezésre váltottak, mely nem ízlett a PKC-nak, és tetemes hátrányba kerültek (a mérkőzés jellegét tekintve 15:26).
A céljai elérése érdekében váltani kellett a vendégeknek, mind védekezésben, mind támadásban. Ez meg is történt a kemény hazai védekezést egyre
többször sikerült taktikus játékkal mattolni, míg védekezési oldalon a félidő utolsó négy percében mindösszesen kettő kosarat engedélyeztek a SMAFCnak.A félidőre majdnem sikerült ledolgozni a hátrányt, 3 pontos hazai vezetést mutatott az eredményjelző a nagyszünetben.
Fordulást követően egyre inkább tudatosulni látszott a pápai játékosokon, hogy mindent eldöntő 20 perc következik. Ezen a kettő negyeden múlik a
helyezés, nincs már javítási lehetőség. Ennek tükrében kezdte a Vajda legénység a második játékrészt. Ötletes, távolról is pontos dobásokkal operáló támadásokat vezettek, mellyel 7 pontos előnyre sikerült szert tenni. Ebben az időszakban működött legjobban a pápai rotáció, míg ellenfél oldalon a soproniak nem igazán találták a megfelelő ötösüket. A negyed derekára azonban egy nem várt mély hullámvölgy következett be a vendégek játékában. Több könnyelmű eladott labda és egyénieskedő támadójáték következményeként a negyed végére ismét a hűség városiak vezettek 3 egységgel.
Az utolsó játékrész igazán küzdelmes játékot hozott a szó legszorosabb értelmében. Mindkét csapat utolsó erőtartalékait mozgosította, melyet legfőképp a védekezésben használt fel. Nagyon nehezen jutottak tiszta helyzetekig a csapatok. Ebből is azonban a SMAFC jött ki jobban, öt perccel a végső dudaszó előtt már 7 ponttal vezettek. Vendég időkérés, és cserék következtek, hogy egy utolsó nagy rohamot indítson a Motax. Előbb három perc alatt sikerült ledolgozni a hátrányt, majd a kiélezett végjátékban egy labdaszerzést követően sikerült bevinni a döntő kétpontost, mellyel "magabiztosan" zsebelte be az idegenbeli győzelmet a Pápai KC, és a többi csapat eredményétől függetlenül biztosította helyét a felsőházi rájátszásban.

Vajda Balázs: - Gratulálok a csapatnak, óriási eredményt értünk el ismét közösen, mely útján mielőbbi gyógyulást kívánok lábadozó játékosunknak, Keresztes Rafinak! Ehhez a sikerhez a klub minden játékosa, edzője és személyzete kellett. Köszönöm az eddigi munkát és hasonló folytatást kívánok mindannyiunknak!
A tavalyi bravúros eredmény után az idei szezonban is sikerült elérni a dobogó alsó fokát az alapszakasz után, mely talán még nagyobb bravúrnak mondható, mint az előző évben. Az eredmények tükrében olyan nagymúltú csapatokat sikerült megelőzni, mint a Baja vagy a Veszprém. A playoffrendszerben kettő győzelemig tartanak a párharcok, ahol a Pápa a feljutásra is esélyes DEAC csapatával került szembe. A mérkőzések időpontjai azelkövetkező napokban kerülnek egyeztetésre.

Fotó: veol.hu

Címkék: kosárlabda, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 02. 15:46, péntek | Helyi sport

Pápai légtornászok Európa csúcsán

Sikeresen szerepeltek az idei év utolsó versenyén a pápai versenyzők, az Észtországban rendezett légtorna Európa-bajnokságon.

2022. November 27. 19:25, vasárnap | Helyi sport

Győzelemmel folytatta szereplését a Perutz, amely a második helyen zárta az őszt

A pápai fiatalok a Sümeg együttesét múlták felül.

2022. November 18. 13:48, péntek | Helyi sport

Elmarad a Perutz következő mérkőzése

A házigazdák kérésére elmarad a november 20-ára kiírt Balatonalmádi – Pápai Perutz FC mérkőzés - írja a Perutz FC oldala.

2023. Február 03. 20:57, péntek | Helyi

Baleset a Vásár utcában, teljes az útzár

Olvasónk tájékoztatása szerint két autó ütközött össze a vegyesboltnál.