Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Április 08. 14:51, szerda | Helyi sport
Forrás: Veol.hu

Bejutott a négy közé a Motax-Concordia Kc

Bejutott a négy közé a Motax-Concordia Kc

A Pápa Sopronban aratott sikerével megőrizte harmadik helyét a táblázaton, így az élvonalbeli szereplésért játszhat tovább a felsőházban.

SMAFC NYME–Pápa 67:68 (26:15, 13:21, 20:20, 8:12)

Sopron, 200 néző. V.: Esztergályos, dr. Magyari, Németh. Sopron: Csaplár-Nagy 6, Balogh 24/3, Karácsonyi, Szabó 11, Török 8. Csere Szekeres 2,
Berneczei 2, Vesztergom 13, Jávor 1. Edző: Barlai Tamás. Motax Concordia Pápa: Szanati 12, Ács 5, Henrik 10, Perák 2, Kutasi 11. Csere Horváth 3/3, Hadnagy 7/3, Sömenek 14/6, Simon 4. Edző: Vajda Balázs.

Az utolsó fordulóban Sopronba látogatott A Motax-Concordia csapata. A mérkőzésnek nem kisebb tétje volt, mint a legjobb négybe kerülés. Az utóbbifordulókban a sorozatos körbeveréseknek és a győzelmeknek köszönhetően a minimális célkitűzést, vagyis a legjobb nyolc csapat közé kerülést márbiztosította a Pápa. Azonban ha már adódott a lehetőség, mindent megtettek azért, hogy a tavalyi bravúros eredményt megismételjék. Nem ígérkezettkönnyűnek az összecsapás, hiszen a Sopron pedig épp a nyolcba kerülésre hajtott, vagyis igazi ki ki mérkőzést vívott egymással a két csapat. A Pápánakkizárólag a győzelem volt elfogadható eredmény, ha nem akart függni a többi pályán zajló eseményektől. Több nehézség is hátráltatta a felkészülést, köztüka legérzékenyebben egyértelműen Keresztes hét eleji sűrgősségi vakbél műtétje, mellyel hetekre kiesett a hadrendből.A mieink a Szanati, Ács, Henrik, Perák, Kutasi ötössel kezdtek. Az első néhány percben rögtön beindultak a csapatok, sorra estek a kosarak, egyik csapatsem tudott meglépni a másiktól. A 6. percben még vezetett a vendég csapat (10:12), azonban néhány perc leforgása alatt nagyot változott a játék képe. A
hazaiak agresszívabb védekezésre váltottak, mely nem ízlett a PKC-nak, és tetemes hátrányba kerültek (a mérkőzés jellegét tekintve 15:26).
A céljai elérése érdekében váltani kellett a vendégeknek, mind védekezésben, mind támadásban. Ez meg is történt a kemény hazai védekezést egyre
többször sikerült taktikus játékkal mattolni, míg védekezési oldalon a félidő utolsó négy percében mindösszesen kettő kosarat engedélyeztek a SMAFCnak.A félidőre majdnem sikerült ledolgozni a hátrányt, 3 pontos hazai vezetést mutatott az eredményjelző a nagyszünetben.
Fordulást követően egyre inkább tudatosulni látszott a pápai játékosokon, hogy mindent eldöntő 20 perc következik. Ezen a kettő negyeden múlik a
helyezés, nincs már javítási lehetőség. Ennek tükrében kezdte a Vajda legénység a második játékrészt. Ötletes, távolról is pontos dobásokkal operáló támadásokat vezettek, mellyel 7 pontos előnyre sikerült szert tenni. Ebben az időszakban működött legjobban a pápai rotáció, míg ellenfél oldalon a soproniak nem igazán találták a megfelelő ötösüket. A negyed derekára azonban egy nem várt mély hullámvölgy következett be a vendégek játékában. Több könnyelmű eladott labda és egyénieskedő támadójáték következményeként a negyed végére ismét a hűség városiak vezettek 3 egységgel.
Az utolsó játékrész igazán küzdelmes játékot hozott a szó legszorosabb értelmében. Mindkét csapat utolsó erőtartalékait mozgosította, melyet legfőképp a védekezésben használt fel. Nagyon nehezen jutottak tiszta helyzetekig a csapatok. Ebből is azonban a SMAFC jött ki jobban, öt perccel a végső dudaszó előtt már 7 ponttal vezettek. Vendég időkérés, és cserék következtek, hogy egy utolsó nagy rohamot indítson a Motax. Előbb három perc alatt sikerült ledolgozni a hátrányt, majd a kiélezett végjátékban egy labdaszerzést követően sikerült bevinni a döntő kétpontost, mellyel "magabiztosan" zsebelte be az idegenbeli győzelmet a Pápai KC, és a többi csapat eredményétől függetlenül biztosította helyét a felsőházi rájátszásban.

Vajda Balázs: - Gratulálok a csapatnak, óriási eredményt értünk el ismét közösen, mely útján mielőbbi gyógyulást kívánok lábadozó játékosunknak, Keresztes Rafinak! Ehhez a sikerhez a klub minden játékosa, edzője és személyzete kellett. Köszönöm az eddigi munkát és hasonló folytatást kívánok mindannyiunknak!
A tavalyi bravúros eredmény után az idei szezonban is sikerült elérni a dobogó alsó fokát az alapszakasz után, mely talán még nagyobb bravúrnak mondható, mint az előző évben. Az eredmények tükrében olyan nagymúltú csapatokat sikerült megelőzni, mint a Baja vagy a Veszprém. A playoffrendszerben kettő győzelemig tartanak a párharcok, ahol a Pápa a feljutásra is esélyes DEAC csapatával került szembe. A mérkőzések időpontjai azelkövetkező napokban kerülnek egyeztetésre.

Fotó: veol.hu

Címkék: kosárlabda, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről