Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Szeptember 27. 15:01, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Befogadó istentisztelet a pápai református templomban

Befogadó istentisztelet a pápai református templomban

Befogadó istentiszteleten köszöntötte a pápai gyülekezet, az Édenkert Pápai Református Óvoda új óvodásait, a gyermekek családtagjait, és az intézményhez újonnan csatlakozott munkatársakat.

Az istentiszteleten, amely a koronavírus járvány miatt szigorú óvintézkedések betartása mellett került megrendezésre, ifj. Márkus Mihály lelkipásztor hirdetett igét. Pál galátziabeliekhez írt levelének negyedik fejezetének, 28. versét idézte. Az óvoda idei igéje ugyanis így szól: „Ti az ígéret gyermekei vagytok”. Márkus Mihály Istenről, mint az ígéretek Istenéről beszélt, aki be is teljesíti ígéreteit. A jelenlegi járványhelyzetben is azt ígéri, hogy mellettünk áll a bajban. Isten kisebb ígéreteinek beteljesedését olvashatjuk a bibliában, tapasztalhatjuk meg életünkben, melyek bizonyítékai annak, hogy legnagyobb ígérete, az örök élet ígérete is valóra válik – hangzott el az igehirdetésben.

A prédikációt követően ifj. Márkus Mihály köszönetet mondott a szülőknek azért, hogy betartják azokat az előírásokat, amelyeket a koronavírus járvány miatt kénytelenek voltak bevezetni az óvodában, és arra kérte őket, hogy a jövőben is működjenek együtt az intézmény pedagógusaival, mindannyiunk egészségének a megvédése és az óvoda zavartalan működése érdekében.

Tunnerné Buzás Éva, az Édenkert Pápai Református Óvoda intézményvezetője köszöntőjében elmondta, az óvoda negyedik nevelési évét kezdhette meg idén, a Pápai Református Egyházközség fenntartásában. – Befogadjuk ünnepélyes keretek között óvodánkba és gyülekezetünkbe érkezett kis óvodásainkat. Elmúlt három évünk szép eredményeket hozott, sikerült átörökítenünk és megszilárdítanunk az előd óvoda klasszikus nevelési pilléreit, valamint az Zöld Óvoda programban tevékenykedünk, a fenntarthatóságra nevelést tűzve zászlónkra, immáron kilencedik éve. Ha Isten segít bennünket, két év múlva már örökös zöld intézmény leszünk. Sikerrel járunk a saját pedagógiai programunkban kijelölt úton, az első éveknél sokkal tudatosabban. Sajnos – mint az élet minden területén – a koronavírus megváltoztatta a mi életünket is, megállította lendületes életritmusunkat. Hálát adunk a Mindenható Istennek azért, hogy a kényszerű tavasz után problémamentesen újra, ragyogóan indult az új nevelési év – fogalmazott Tunnerné Buzás Éva köszöntőbeszédében.

Az intézményvezető köszönetet mondott a fenntartó, Pápai Református Egyházközség szerető, gondoskodó támogatásáért, a munkatársak, valamint a szülők hozzáállásáért, amely ezekben a nehéz időkben is kitart.
A befogadó istentiszteleten három új munkatárs, Gecse Alexandra, Kiss Norbertné, valamint Turbókné Nemere Márta tettek esküt, majd pedig az óvodások műsora következett, melynek végén az új óvodásoknak, az óvoda címerével díszített kitűzőt adtak, amit majd büszkén viselhetnek az apróságok.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

A korábbi 11 önkormányzati óvoda egyike, a Csókai Óvoda 1948-ig felekezeti óvodaként, a Kerkapoly-Bodor Alapítvány támogatásával működött. A pápai önkormányzat és a gyülekezet vezetői között kölcsönös hajlandóság mutatkozott a fenntartói feladatok átadására-átvételére, melynek eredményeként 2017. szeptember 1-jén nyithatta meg kapuit az Édenkert Református Óvoda.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.