Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Augusztus 17. 08:14, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), 24.hu

Béb polgármestere egyedüli licitálóként vásárolta meg egy négygyermekes család házát

Béb polgármestere egyedüli licitálóként vásárolta meg egy négygyermekes család házát

A településvezetőé a szomszédos telek, 3 millió forintért vásárolta meg az ingatlant. A családra kilakoltatás vár.

A 24.hu megkereste Brunner Imre polgármestert a faluban, hogy megtudják, polgármesterként nem érzi-e visszásnak, hogy a saját polgárai azért kényszerülnek elhagyni az ingatlanjukat, mivel egyedül ő tett ajánlatot a házra, de a politikus nem nyilatkozott és azt sem engedte meg, hogy lefotózzák.

A cikk szerint a házat még 2007-ben vette Berki Mónika és akkori férje a korábbi német tulajdonosoktól. Az adásvételhez svájci frank alapú devizahitelt vettek fel. Először 11 ezer forint volt a havi törlesztőjük, ami a hitelválság idején felszökött 40 ezer forintra, ami már gondot okozott nekik, főleg, hogy pár év után el is váltak.

A kikiáltási árat az önkormányzat határozhatta meg a portál szerint, Brunner Imre pedig hárommillió forintért el is vihette az ingatlant, más licitáló nem volt. A szakértő szerint ha a becsérték és a piaci ár jelentősen eltér egymástól, akár a bűncselekmény gyanúja is felmerülhet.

A lap az ügy kapcsán megkérdezte Gémesi Györgyöt, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnökét, aki több mint 30 éve Gödöllő polgármestere, hogy mit gondol az esetről. “Nem tiltja ezt jogszabály, de etikailag megkérdőjelezhető, ha egy polgármester saját településén vevőként részt vesz egy ingatlan-végrehajtási eljárásban – mondta a 24.hu-nak Gémesi. A gödöllői polgármester nem hallott még hasonló esetről, és azt tartja különösen furcsának, hogy egy ilyen kis településen történt, ahol mindenki ismer mindenkit.

Címkék: béb, licit, polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.