Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Június 22. 22:31, szombat | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Barta Sándor ezredes lett a pápai légibázis új parancsnoka

Barta Sándor ezredes lett a pápai légibázis új parancsnoka

Magasy Zsolt ezredes öt és fél éven keresztül volt az MH 47. Bázisrepülőtér
parancsnoka.

„A sikerhez kevés csupán az eszköz és a technika, kell hozzá motivált, tenni akaró állomány elszánt, odaadó parancsnokkal az élén” – fogalmazott köszöntő beszédében Könczöl Ferenc ezredes, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnoki beosztás átadás-átvétele alkalmából rendezett ünnepségen, június 21-én - írja a Honvédelem.hu.

Az ünnepi állománygyűlésen Könczöl ezredes elmondta, a bázisrepülőtér folyamatosan fejlődik, megújul és bővül, mindig oroszlánrészt vállal a hazai és nemzetközi gyakorlatok támogatásában, valamint kiváló az együttműködés az itt állomásozó Nehéz Légiszállító Ezreddel (HAW) is.

„Magasy ezredes öt és fél éven keresztül volt parancsnok, amely során több mérföldkövet is elért az alakulat, de a jövőben még összetettebb feladatok várnak az állományra. Az új parancsnok, Barta Sándor ezredes személye garancia a biztos sikerre, kérem, hogy úgy támogassák új elöljárójukat, ahogy Magasy ezredes esetében is tették” – zárta ünnepi beszédét az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka.

„Nem sok katonának adatik meg a szolgálata alatt, hogy ott fejezi be pályafutását, ahol elkezdte. Harminc évvel ezelőtt itt kaptam az első beosztásomat, sokáig nem is gondoltam arra, hogy egyszer parancsnokként köszönhetek el az állománytól. Az itt eltöltött évek bebizonyították, hogy ez egy olyan csapat, akire lehet számítani, akire lehet építeni – fogalmazott Magasy Zsolt ezredes, átadó parancsnok.

A beosztást átvevő Barta Sándor ezredes, az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ korábbi törzsfőnöke szerint egy olyan alakulat parancsnoka lesz, amelyik mindig is magas szinten látta és látja el feladatait és ez a jövőben is így lesz. „Számomra a szilárd fegyelem, magas szintű kiképzettség és az alakiság a legfontosabb tulajdonságok, ezzel lehet leginkább jellemezni az állományt” – mondta ezredes. Magasy Zsolt ezredes Németországban fog nemzetközi parancsnokságon tartós külszolgálatot teljesíteni; elsődleges feladata légi vezetési irányítási tanfolyamok szervezése lesz.

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Szováthy Kinga

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 21:14, péntek | Helyi

Rock zene, hűsítő italok és kiváló hangulat a Kossuth utcán!

Kemény fába vágták a fejszéjüket a belvárosi üzletek Pápán: azon dolgoznak közösen, hogy ismét élettel teljen meg a város szíve!

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Nem utcaképet fotóz a kamerával felszerelt autó a városban

Több olvasónk is jelezte szerkesztőségünknek, hogy egy olyan jármű járja a város utcáit, amely a tetején egy kamerával van felszerelve.

2024. Július 19. 07:51, péntek | Helyi

Motorosok érkeznek Pápakovácsiba!

Amerikai autós, motoros fesztivált tartanak szombaton Pápakovácsiban, ahol a rockabilly lesz főszerepben.

2024. Július 19. 07:34, péntek | Helyi

Harctéri kutató-mentők gyakorlata Pápán

Az amerikai légierő 56. és 57. kutató-mentő százada a Jolly Vihar 2024 gyakorlaton vesz részt az MH 47. Bázisrepülőtéren.