Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Április 24. 20:11, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), mti

Balog Zoltán egy milliárd forintot hozott Pápára

Balog Zoltán egy milliárd forintot hozott Pápára

Hálaadó Istentiszteletet tartottak vasárnap délelőtt a pápai református templomban, melyen az emberi erőforrások minisztere bejelentette, 953 millió forinttal támogatja az állam a Refi épületének felújítását.

A felújítás első ütemében a 953 millió forintos támogatással a gimnázium külső-belső épületenergetikai és gépészeti megújítása, valamint a református ótemplom felújítása, és ott egyházművészeti múzeum létrehozása valósul meg. Ezt az állami támogatást továbbiak is követhetik - hangzott el az Istentiszteleten. A későbbiekben egy új szárny építését is tervezik az iskolához, kialakítanának egy százötvenezer könyv tárolására alkalmas könyvtárat, valamint parkolót is. A most induló és a tervezett beruházások teljes költsége megközelíti a 3,5 milliárd forintot.

"Van mit újjáépíteni" - kezdte beszédét Balog Zoltán, utalva arra, hogy sokak számára ugyan természetes, hogy Pápán van olyan épített örökség, melyet ma is közösségek töltenek be, de ez korántsem az. - Olyan világot élünk, amikor keleti és nyugati jeges szelek fújnak, és ha az ember nem kapaszkodik ahhoz, ami az övé, akkor kiragadják a kezéből. Ahol mi nem vagyunk, ott majd lesznek mások. Ami nekünk nem kell, az majd kell másoknak - érzékeltette kereszténység és a református egyház közösségépítő erejének fontosságát a miniszter. Mint mondta, az építéshez nagy alázatra van szükség: tisztelni kell az elődök keze nyomát, egyúttal a jövő építésén munkálkodni. Ezt a közösségépítő és -gyarapító munkát támogatja az állam is - fűzte hozzá Balog Zoltán.

Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke köszönetet mondott az állam támogatásáért. - Ezután is azon leszünk, hogy hitben, szeretetben, békességben, reménységes együttmunkálkodásban mindent megtegyünk azért, hogy élénk gyülekezeti egyházi élet bontakozzon ki minden szinten. Arra törekszünk, hogy több legyen a munkánk, mint műemlékvédelem, hogy élet töltse be a falakat, reménység és hit a Jézus Krisztusban. És hogy ezzel a reménységgel és hittel szolgálhassuk Isten dicsőségét, a keresztyénség ügyét, valamint nemzetünk és hazánk javát - fogalmazott Steinbach József.

A hálaadó Istentiszteleten részt vett Soltész Miklós, dr. Konkrát Károly és dr. Kovács Zoltán parlamenti államtitkárok, valamint Unger Tamás, Pápa alpolgármestere.

A felújítások első ütemét jövőre, a reformáció 500. évfordulóján szeretnék átadni. A munkálatok alatt a tanítás zavartalan lesz az intézményben.


Balog Zoltán és Steinbach József (fotó: mti)

Lista kép: mti

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.