Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Július 12. 12:58, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Bakonyságon tört be a két huszonéves férfi

Bakonyságon tört be a két huszonéves férfi

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség két férfival szemben, akik 2020 őszén egy Bakonyság környéki tanyáról, valamint egy bakonysági ház udvarán álló gépkocsiból tulajdonítottak el értékeket.

A vádirat szerint az egyik közeli faluban élő, 21 és 29 éves elkövetők, miután a tanya épületének ajtaját berúgták, illetve a melléképület tetőszerkezetét megbontották, 80 000 forint értékben különböző használati tárgyakat, így mikrohullámú sütőt, gázpalackot, rizsfőző edényt, ágvágót, hosszabbítót, festéket és glettelő gipszet loptak, míg a rongálással 60 000 forintos kárt okoztak a sértettnek. A két vádlott 2020. november 29-én az egyikük születésnapját ünnepelte, az italozás közben pedig elhatározták, hogy egy bakonysági, lakatlanul álló ingatlanból tulajdonítanak el értékeket. Este fél kilenc körül meg is jelentek a kerítéssel teljesen körül nem határolt ingatlannál, melynek udvarán egy lezáratlan személygépkocsi állt. Az elkövetők egy csavarhúzó segítségével kifeszítették a 20 000 forintot érő autósrádiót a járműből, s azt magukkal vitték. A rendőrség a rádiót az eljárás során ugyan lefoglalta és a sértettnek visszaszolgáltatta, azonban az a rongálódása miatt értéktelenné vált. Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát, s abban mindkét elkövetővel szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.

2024. Április 22. 14:00, hétfő | Helyi

A város több pontján szedték a szemetet

A Föld napja alkalmából ma a Pápai Médiacentrum felhívására szedték a város több pontján a szemetet, tegnap pedig a Közösen Pápáért Egyesület aktivistái gyűjtötték össze az eldobált hulladékot a belvárosban.