Városlista
2021. szeptember 17, péntek - Zsófia

Hírek

2021. Július 12. 12:58, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Bakonyságon tört be a két huszonéves férfi

Bakonyságon tört be a két huszonéves férfi

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség két férfival szemben, akik 2020 őszén egy Bakonyság környéki tanyáról, valamint egy bakonysági ház udvarán álló gépkocsiból tulajdonítottak el értékeket.

A vádirat szerint az egyik közeli faluban élő, 21 és 29 éves elkövetők, miután a tanya épületének ajtaját berúgták, illetve a melléképület tetőszerkezetét megbontották, 80 000 forint értékben különböző használati tárgyakat, így mikrohullámú sütőt, gázpalackot, rizsfőző edényt, ágvágót, hosszabbítót, festéket és glettelő gipszet loptak, míg a rongálással 60 000 forintos kárt okoztak a sértettnek. A két vádlott 2020. november 29-én az egyikük születésnapját ünnepelte, az italozás közben pedig elhatározták, hogy egy bakonysági, lakatlanul álló ingatlanból tulajdonítanak el értékeket. Este fél kilenc körül meg is jelentek a kerítéssel teljesen körül nem határolt ingatlannál, melynek udvarán egy lezáratlan személygépkocsi állt. Az elkövetők egy csavarhúzó segítségével kifeszítették a 20 000 forintot érő autósrádiót a járműből, s azt magukkal vitték. A rendőrség a rádiót az eljárás során ugyan lefoglalta és a sértettnek visszaszolgáltatta, azonban az a rongálódása miatt értéktelenné vált. Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát, s abban mindkét elkövetővel szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 17. 09:27, péntek | Helyi

Tanszercsomagokat adományozott rászoruló családoknak az MSZP helyi szervezete

20 darab tanszercsomagot állítottak össze, amelyeket a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézménye Család- és Gyermekjóléti Szolgálata juttat el alsós és felsős rászoruló diákok számára.

2021. Szeptember 16. 14:23, csütörtök | Helyi

Egy pápai irodából lopott két helyi fiatal, a rendőrök elfogták őket

A Pápai Rendőrkapitányság lopás miatt folytat eljárást két 17 éves pápai lakos ellen.

2021. Szeptember 16. 14:20, csütörtök | Helyi

Házhoz megyünk és Police Cofffee Pápán

A bűnmegelőzési kampány keretében a rendőrök a Vajda Lakótelepi Napon várják az érdeklődőket.

2021. Szeptember 16. 09:12, csütörtök | Helyi

Megújul a Gróf út

Az önkormányzat saját forrásból 120 millió forintot fordít a nagy forgalmat bonyolító út 760 méteres szakaszának megújítására.