Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. November 13. 18:05, szombat | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs

Bakondi: egyre több ország vélekedik Magyarországhoz hasonlóan a határvédelemről

Bakondi: egyre több ország vélekedik Magyarországhoz hasonlóan a határvédelemről

Egyre több európai állam van hasonló állásponton a határvédelemről, mint a magyar kormány - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György kiemelte: több országban rájöttek arra is, hogy a csoportos, erőszakkal fellépő migránsok ellen műszaki akadályrendszer nélkül nem lehet a határt őrizni.

Az EU bürokráciájától azonban sok olyan nyilatkozat elhangzik, amelyeket politikai biztatásnak tekinthetnek az utazást tervezők - tette hozzá, károsnak és veszélyesnek minősítve ezeket a "politikailag téves értékítélet alapján tett nyilatkozatokat".

A belbiztonsági főtanácsadó azt mondta, a magyar kormány a balkáni utat érintő több országgal együttműködve mindent megtesz azért, hogy a 2015-öshöz hasonló migrációs csoportok ne érjék el a magyar határt, és az EU határaitól minél távolabb meg lehessen állítani őket.

Bakondi György szerint a téli hidegben ugyan - főleg a tengeri útvonalakon - mérséklődhet a migránsok száma, az utánpótlás akár Afganisztán, akár Afrika felől "felbecsülhetetlen nagyságrendű".

A műsorban kitért a magyar-szerb együttes járőrözésre is a két ország közös határszakaszán, amelyet a határsértők távoltartásában, az embercsempészek elbizonytalanításában, illetve a helyi lakosság félelmeinek oldásában is pozitívnak értékelt.

Bakondi György megjegyezte: ha sikerül "határozottan együttműködni" Törökországgal, az rendkívüli horderejű lehet az egész EU-t érintő migrációs nyomás távoltartásában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.