Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. November 14. 14:36, hétfő | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Baby-bikákat loptak egy gazdától

Baby-bikákat loptak egy gazdától

3 bikaborjú tűnt el egy Pápa környéki település mezőgazdasági vállalkozójának karámjából.

A 3 db, kb. 300 kg súlyú, charolais fajtájú bikaborjú a vállalkozó családi birtokán, szabad tartásban nevelődött az anyjuk alatt, másik 4 anyatehén és további kisbikák társaságában. A borjakat egy törökországi felvásárló kívánta megvásárolni 1100 Ft/kg áron. A tulajdonos elindította az eladáshoz szükséges jogi folyamatot, azaz állat forgalmi útlevelet igényelt valamint a bikáktól a hatósági állatorvos vért vett és igazolta fertőzésmentességüket, ám a Törökországban zajló muzulmán ünnep miatt a kiszállítás késett. A gazda november 6-án délelőtt a szarvasmarhák karámjához ment etetés céljából, melynek során azt tapasztalta, hogy az ép és sértetlen villanypásztor ellenére 3 db vágás érett borja eltűnt. Kára közel 1.000.000 Ft-ra tehető.

Az ismeretlen elkövető ellen nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt indult nyomozás a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán.

A fotó illusztráció.

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.