Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Május 28. 14:48, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Babettával a Balaton körül

Babettával a Balaton körül

Egy pápai baráti társaság évek óta útnak indul, hogy a múlt egy darabjával igyekeznek felhívni a figyelmet az igazi értékekre, az emberi kapcsolatokra. Az idei évben jótékonysági célja is lesz az útjuknak.

Pozsonyi Viktória, a baráti társaság egyik oszlopos tagja hírportálunknak elmondta, a kis csapatuk immáron 3. éve szervezi meg a felejthetetlen napokat a Balaton körül, de idén valami különlegesre, egyedire gondoltak. - Az idei évbenolyasmire gondoltunk, ami nemcsak a miénk, hanem mindannyiunké, ami segítő, figyelemfelhívó, elgondolkodtató és emberi. Utunk fő céljaFonyód, a II. Rákóczi Ferenc Gyermekotthon és Általános Iskola, ahová ruhákkal, játékokkal és szabadtéri sporteszközökkel érkezünk, hogy az ott élő gyermekek mindennapjaiba egy kis színfoltot vigyünk és megmutassuk nekik és általuk mindenki másnak, hogy mennyire fontosak társas kapcsolataink. értékeink - tudtuk meg Pozsonyi Viktóriától.

A kezdeményezés célja tehát az, hogy megmutassák, mi az érték önmagukban és másokban. - Mindenhol azt hallani, hogy hogyan kell helyesen élni, érzékelni, megélni, de erről mindenki csak beszél, mi most cselekszünk! ABalaton körüli utunkkal szeretnénk felhívni a figyelmet az emberi kapcsolatainkra, amit hajlamosak vagyunk a mindennapokban háttérbe szorítani, mert az élet lemondásokkal jár - mondják oly sokan! Aztán egyszer csak azt vesszük észre, hogy elmúlt, hogy vége és mi csak statisztái voltunk saját életünknek!Az idő múlása tény, nem tehetünk ellene semmi. Minden megöregszik, ahogy azt a Babettáink is jól mutatják. Azért mert valami régi még nem szemétre való. A múltat hordozza magában. Az igazi összetartozás az élet legnagyobb értéke - vallja Pozsonyi Viktória és vallják a baráti társaság tagjai.

A 10 fős kis csapat június 6-án indul útnak Pápáról.

Címkék: babetta, balaton

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.