Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2021. November 17. 17:42, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Babakocsiba rejtve próbált lopni a pár az egyik pápai áruházból

Babakocsiba rejtve próbált lopni a pár az egyik pápai áruházból

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A rendőrséget az egyik pápai hipermarket biztonsági őre értesítette 2021. május 16-án délelőtt arról, hogy egy párt lopáson ért tetten, ám csak a nőt sikerült visszatartania, a férfi elfutott. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a két pápai lakos gyermekeikkel együtt tartózkodott az áruházban, melynek alkalmával a 31 éves férfi eltávolította az egyik polcról leemelt hangszóró áruvédelmi eszközét, majd a 29 éves élettársa betette azt a babakocsiba. Ezt követően a kocsiba még különböző élelmiszereket is elrejtettek, amelyeket a hangszóróval együtt fizetés nélkül akartak kivinni a boltból. A rendőrök a nőt még aznap előállították és gyanúsítottként kihallgatták, míg élettársát, akinek körözését korábbi szabálysértések elkövetése miatt a Szegedi és a Nagykanizsai Járásbíróság is elrendelte, 2021. május 20-án fogták el. A pár ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.
A nyomozás vizsgálati szakaszában a Pápai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 09:59, hétfő | Helyi

Tanszergyűjtő akciót szerveznek a Pápai Polgárok!

Bár az iskola most pont véget ér, de gondolni kell arra is, hogy a nyári szünet elmúltával ismét várja a diákokat a suli. Sajnos sok családnak jelentős megterhelést jelent az iskolakezdés, nekik szeretnének segíteni a civilek.

2024. Június 23. 09:00, vasárnap | Helyi

3200 négyzetméteres Kombinált Légikikötőt adtak át Pápán

Az MH 47. Bázisrepülőtéren települő Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) újabb jelentős mérföldkövet ért el, ugyanis átadták a 3200 négyzetméteres Kombinált Légikikötőt (Combined Aerial Port Facility – CAPF) június 19-én, Pápán.

2024. Június 23. 08:00, vasárnap | Helyi

Egy éjszaka a pápai múzeumokban

Izgalmas és érdekes programok várták a kicsiket és a nagyokat egyaránt Pápán, június 22-én.

2024. Június 22. 22:31, szombat | Helyi

Barta Sándor ezredes lett a pápai légibázis új parancsnoka

Magasy Zsolt ezredes öt és fél éven keresztül volt az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnoka.