Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Április 11. 22:25, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Babakiállítás nyílik Pápán

Babakiállítás nyílik Pápán

Giczi Júlia csaknem 500 darabos magángyűjteményéből nyílik kiállítás városunkban.

- Az első babámat két és fél évesen kaptam meg, egy gyönyörű szép piros pöttyös ruhás babát, ami mind a mai napig kifogástalan állapotban van meg, természetesen a kiállítás részét képezi. Talán onnan indult ez a szenvedély. Amikor ’82-ben férjhez mentem és Erdélyből Magyarországra költöztem, már több mint 50 babát hoztam magammal, aztán kicsit alábbhagyott a szenvedély, de néhány éve újra fellángolt és azóta nincs megállás – mondta el Giczi Júlia, akinek hamarosan látogatható lesz a gyűjteménye. A tárlat folyamatosan bővül, Júlia a legkülönbözőbb helyekről vásárolja meg a babákat, legtöbbjüket Németországban, többségük tanúsítvánnyal rendelkezik.

A több helyiségből álló kiállítás porcelán, vinil és rongybabák mellett számos plüsst és egyéb játékot tartalmaz. Az ízlésesen berendezett tárlat kiállítási darabjait sajnos nem lehet ugyan kézbe fogni, de a látványuk mindenképpen magával ragadja még azt is, aki egyébként kevésbé fogékony az ilyesmire, a gyermekek számára pedig biztosan maradandó élményt fog nyújtani a kiállítás.

A kiállítás megnyitására április 19-én kedden kerül sor, a nagyközönség számára pedig a rá következő keddtől lesz látogatható a tárlat, minden nap – vasárnap és hétfő kivételével - 10-17 óráig. Felnőttek 600 forintos, míg a gyermekek 400 forintos áron tekinthetik meg a tárlatot, a Temető utca 14. szám alatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.